Огляд гри Beyond Good and Evil – 20th Anniversary Edition

Я не можу повірити, що минуло понад двадцять років відтоді, як Beyond Good & Evil було випущено на GameCube, її персонажі, світ, історія та ігровий процес захопили мою уяву так, як небагато ігор. Дійсно, одна з найкращих ігор покоління PS2/GC/Xbox повертається, і вона виглядає та грає краще, ніж будь-коли. Через двадцять років компанія Ubisoft продовжує випускати все гірші ігри, але Beyond Good & Evil все ще тримається, ймовірно, тому, що вона випередила Sai Games.

Було чудово провести час, граючи в цю гру, коли вона вперше вийшла на оригінальній Xbox у 2003 році. Ми з сестрою грали в цю гру в дитинстві, і я пам’ятаю, як нам було важко ніколи не перемагати її. З цією 20-ю ювілейною версією гри, випущеною для сучасних консолей і платформ, вона легко перевершує жахливий порт ПК, який ми мали деякий час тому. Не кажучи вже про те, що весь доданий вміст і (здебільшого) ефективний ремейк є в цій версії, і я можу сказати, що це спосіб грати зараз.

Beyond Good & Evil – 20th Anniversary Edition — це точно та ж гра, що й 20 років тому. Так, графіку та моделі покращили, саундтрек перезаписали, але я грав у гру багато разів і не відчуваю, що граю в новий продукт. Так що мені важко пояснити різницю між оригінальною версією та ремастером. На мою думку, Beyond Good & Evil завжди була дуже дивною грою. Інноваційний і незабутній у багатьох відношеннях, але явно незавершений і нудний у багатьох відношеннях.

Народився завдяки неймовірним амбіціям команди всередині Ubisoft, коли їхні ігри були свіжими та захоплюючими, і ті самі ігри в різних кольорах не випускалися кілька разів на рік із 15-хвилинними кінцевими назвами, якими вони відомі сьогодні. Хоча навіть випуск цієї гри був дивним вибором компанії – в той самий день, що й інша улюблена класика, Prince of Persia: The Sands of Time, дві гри змагалися за увагу, і обидві мали дуже високі оцінки критиків, але вони відрізнялися один від одного з точки зору продажів.

Історія цієї гри ставить вас у роль фотографа та репортера на ім’я Джейд, яка починає нову місію з розслідування нападів прибульців у країні Хілліс. Місто передбачало футуристичне гірничодобувне середовище, громадяни якого довірили власний захист ненадійній групі, відомій як Альфа-секція. Але через деякий час стає зрозуміло, що ця група співпрацює з інопланетянами і таким чином життя людей знаходяться під загрозою. Тепер Джейд разом зі своїм дядьком «Пей’дж» і іншою людиною на ім’я Дабл Ейч відправляються в місто, щоб дізнатися, що відбувається.

З точки зору геймплея, Beyond Good & Evil — це пригодницька гра з легкою стелс-механікою та сильним акцентом на оповіді, народжена в той час, коли багато розробників мріяли надати гравцям доступ до великих живих світів. Сама гра, як можна дізнатися з галереї розробок у 20-му виданні, почала знаходити своє місце з ідеї відвідування різних планет, захоплюючих пригод пішки та на транспорті, можливості стелсу, платформингу та торгівлі. робив всередині Різні живі спільноти — це те, що можна побачити в закінченій грі — ви можете подорожувати на човні, а потім і на космічному кораблі, але для дослідження доступні лише одне місто та кілька локацій у ньому та навколо нього лише невеликий перехід до завершення гри.

Бій у грі пов’язаний лише з однією кнопкою атаки та однією кнопкою ухилення, при цьому напрямок і кількість натискань кнопок вказує на те, які візуально цікаві рухи робить Джейд. Платформер здебільшого автоматичний і не потребує жодного натискання кнопок. Стелс зазвичай вимагає, щоб ви просто присіли і виміряли час, щоб ви не були в зоні прямої видимості. І багато речей є текстовими. У сучасних іграх така надмірна залежність від текстових дій часто призводить до розчарування через надто багато взаємодії, але коли Ubisoft висунула цю ідею, вона здалася правильною.

Основною причиною гри в цю версію є оновлена ​​якість графіки, новий синхронізований саундтрек і доданий новий вміст. Оновлена ​​якість графіки є як покращенням, так і погіршенням. Джейд виглядає найкраще, але Пей’дж, Дабл Х та інші персонажі, такі як Мей, виглядають гірше, а іноді навіть дивно. Насправді, ці персонажі мають пластикову якість своєї моделі, що, на мою думку, погано порівняно з оригінальним виглядом.
Для мене оркестрований саундтрек є слабшою версією оригінальної гри. Хоча оригінальний саундтрек є культовим і не потребує оновлення. Однією з особливостей, яку варто оцінити, є перемикання між оригінальною та новою версією. У той час як деякі пісні схожі на свої оригінальні аналоги, інші мають доданий вокал або повністю змінені аранжування, що забирає настрій від їх оригінального бачення.
Одним словом, Beyond Good & Evil – 20th Anniversary Edition зберігає той самий веселий геймплей і чудову музику, що й оригінал. Є деякі незначні збої, через які я відчуваю, що музика повинна була грати в деяких місцях, але не відтворювалася, тому гра іноді звучала надто тихо. Я, безсумнівно, упереджений ностальгією, і я вважаю, що це найкраща гра, яку коли-небудь випускала Ubisoft. Я дуже вагаюся давати Ubisoft будь-які гроші в ці дні через їх досить жалюгідний стан як компанії в 2024 році, але ви зобов’язані якось не грати в цю гру. Якщо додаткові функції ювілейного видання вам подобаються, незалежно від того, граєте ви вперше чи вже 10-й раз, ви чудово проведете час із цією грою.

8
8.5
8
8.5

Я вважаю, що Beyond Good & Evil входить до трійки найкращих ігор, створених Ubisoft. Тому варто спробувати незалежно від того, яка у вас версія. У цій грі є багато контенту, який сподобається не лише шанувальникам, а й усім, хто безпосередньо чи віддалено цікавиться індустрією відеоігор. Очевидно, що Beyond Good & Evil - 20th Anniversary Edition створено з великою увагою та повагою до оригіналу.

8.3