Огляд гри Immortals of Aveum

Огляд гри Immortals of Aveum

Гра Immortals of Aveum — абсолютно новий продукт від Ascendant Studios, нещодавно випущений під маркою EA Orginals, змушуючи гравців ходити та виконувати місії в чарівному світі. Гравці, які шукають щось нове в жанрі, насолодяться цією новою назвою, але ті, хто шукає глибшої оповіді, можуть бути розчаровані після перегляду цієї гри. Immortals of Aveum — це шутер від першої особи, який використовує магію замість зброї. Тому не думайте про це як про рольову гру з великою кількістю відкритих досліджень світу. Хоча ви можете робити деякі з цих речей, це, звичайно, не головний фокус гри.

Гра є домом для світу магії, і ця магія мандрує світом у своїй фізичній формі у венах, які називаються Leylines. Магія, що виникає з іншого світу, змушує людей протистояти одне одному, як і гроші. Світ, де бродять олені, цвітуть квіти і дзижчать комахи, замінено потужними жилами магії та людяності, які живляться одне одним. Наш головний герой, Як, молодий чоловік, який заробляє на життя крадіжками разом зі своєю невеликою родиною. Щоб вижити, він якимось чином рятує ситуацію, вчиняючи різні пограбування.

Перше, що ми бачимо про головного героя на початку гри, це пограбування, яке він робить. А поки його супроводжує його найкраща подруга на ім’я Луна, чиє ім’я ми будемо згадувати багато разів пізніше. Вступна частина історії розгортається довго. Я провів близько половини гри, шукаючи точки переривання, гадаючи, коли все стане настільки захоплюючим, як я очікував. Історія почалася з драми, яку можна назвати кліше, спочатку ми відчули, що вона побудована на помсті та збереженні спогадів. Через кілька годин сталася переломна точка, яку я шукав, і все вийшло з-під контролю. Однак до цього моменту я не хотів надто наголошувати на історії гри, оскільки це змусило мене подумати, що я буду розчарований.

Історія є однією з сильних сторін гри. Як акторська гра, так і озвучка зроблені на дуже високому рівні, і, окрім кількох рядків, які, безумовно, написані, щоб сподобатися молодшій аудиторії, загальна презентація історії дійсно зроблена добре. На початку гри ми зустрічаємо трьох Безсмертних на ім’я Кіркан, Девін і Зендара, і тепер ми стаємо з ними командою. Хоча люціанський генерал Киркан спочатку грає роль дуже важкого і авторитарного персонажа, але час від часу ця влада переходить з рук в руки. Як і військова система, Безсмертні мають ієрархію всередині себе, і баланс тут час від часу змінюється.

Наш головний лиходій, Сандраак, і його помічник номер один, «Рука Сандраака» з’являються в грі як злі персонажі, які змушують нас думати, що вони мають право. У зв’язку з цим, оскільки я був прихильником того, що лиходій був трохи сірішим, ніж повністю чорним, я був задоволений діалогом Сандрака, його позицією персонажа та його впливом на гру. Його помічник — це інша справа, якщо я піду туди, я можу сказати те, що ризикує вас зіпсувати. Я прагну до ігрового процесу без шкоди для тих, хто буде грати.

У світі Immortals of Aveum є три типи заклинань з різними кольорами, і більшість бойових майорів можуть використовувати до двох із них одночасно. Певних осіб серед них називають «Тріархом» або «Непередбаченим», і ці особи можуть керувати всіма трьома кольорами магії. Наш персонаж, Джек, є одним із цих спеціальних військових чарівників, і незабаром він приєднається до лав Безсмертних, щоб битися з Рашерніанцями.

Усі три колірні заклинання мають різні характеристики, і ми можемо налаштувати їх усі, не виходячи з циклу. Наприклад, зелені заклинання діють більше як маленькі рушниці, червоні заклинання більше як дробовики, а сині заклинання більше схожі на напівавтоматичні або повністю автоматичні снайперські гвинтівки. У зв’язку з цим я повинен зазначити, що заклинання діють як “гармати, які стріляють чарівними кулями”. З боку удару, хоча задоволення, яке ви відчуваєте, зменшується залежно від типу зброї/заклинання, яке ви використовуєте, загалом ви відчуватимете, що б’єте сильно.

Кожне колірне заклинання має переваги та недоліки для різних ворогів. Іноді той самий ворог може спочатку мати червону смужку щита, а потім синю смужку здоров’я. Тому нам доводиться постійно перемикатися між обома заклинаннями, борючись з ним. Серед проблем гри є те, що розвиток персонажа та елементи RPG у грі не дуже сильні; У «Безсмертних з Авеума» ми можемо стати свідками появи нашого персонажа-підлітка Джека в його новому житті та зміцнити його обладнання та здібності. Хоча це безпосередньо сприяло боям, я відчув, що наголос робився на зброї з точки зору різноманітності предметів, і гра не давала нам достатнього стимулу покращувати предмети вашого персонажа та покращувати його здібності.

Розвиток персонажа трохи відстає, враховуючи час виконання. У цьому сенсі, якби частота випадання предметів була трохи вищою і Джек отримував очки навичок трохи швидше, його прогрес до кінця гри був би набагато сильнішим. Пазли також мають свою частку цього барвистого світу. Як неважко здогадатися, ця колірна система в грі безпосередньо вплинула на головоломки. Навколо є якісь чарівні кнопки, які відкривають локації, якщо ви стріляєте в них за допомогою магії того самого кольору. Іноді вам потрібно знайти та активувати заклинання всіх трьох кольорів, щоб відкрити двері, а іноді вам потрібно змагатися з часом і з’ясувати порядок, роблячи це.

Загалом, ці головоломки не дуже легкі і не дуже складні, і потрібно лише бути обережним у їх вирішенні. Якщо ви не озирнетеся достатньо уважно, ви можете пропустити ці кнопки. Крім того, ви можете використовувати не лише кнопки, але також лазери та дзеркала, щоб пересувати світло та відкривати певні двері, подібно до принципу Талоса. Хоча ця структура не є настільки помітною та характерною для гри, можна сказати, що головоломки надають Immortals of Aveum особливого кольору та глазурі.

Графіка та художнє оформлення гри в деяких місцях дивовижні (особливо захоплення руху та обличчя головних героїв), але в інших вони дуже погані. Загалом це коротка гра, і для завершення історії потрібно близько 12-13 годин. Якщо ви хочете побачити все і не залишити каменя на камені, я припускаю, що ваш ігровий час становитиме не більше 20 годин. Можна з упевненістю сказати, що гра трохи коротка – особливо для гри за таку ціну – але якби вона була довшою, історія не була б такою нав’язаною. Насправді, зберігаючи коротку гру, здається, запобігає її повторенню або обов’язковому показу областей, де гравці можуть нудьгувати. Гра була не такою складною, як я думав. Більшість викликів походять від кількох обраних боїв і головоломок.

7
7.5
7
6.5

Сказати, що Immortals of Aveum — погана гра, принаймні, навряд чи буде переменшено сказати, що це дуже хороша гра. Однак я можу сказати, що він пропонує задоволення тим, хто любить шутери від першої особи з елементами сюжету, магічними темами та швидким екшеном. Мені було дуже важко зробити остаточний висновок про гру. Тому що було стільки місць, які мені не подобалися, і я мушу бачити, яке з них важливіше, як з моєї точки зору, так і з точки зору інших глядачів. Гра була достатньо цікавою, щоб зацікавити та розважити мене, але в ній є проблеми та недоліки, які заважають цій новій пригоді бути такою, якою вона могла б бути.

7.0