Огляд гри Prince of Persia: The Lost Crown

Серію Prince of Persia можна вважати однією з найпопулярніших франшиз в ігровому світі, і з моменту виходу останньої версії цієї серії пройшло досить багато часу. Велика популярність цієї франшизи змусила компанію Ubisoft досягти значних успіхів і стати одним з відомих розробників. Випустивши кілька версій цієї серії, Ubisoft завершила її розробку і зосередилася на інших серіях, і про неї майже забули. Але минуло кілька років з моменту виходу останньої версії цієї гри, видавець Ubisoft вирішив відродити цю серію і вкотре висловити її назву.

Однак ця компанія внесла багато змін у нову гру цієї серії під назвою Prince of Persia: The Lost Crown і перетворила її зі звичайного 3D-екшену та пригодницької гри на 2D Side Scrolling. Також змінився зовнішній вигляд головного героя та інші речі, що змусило гру Prince of Persia сильно та несподівано повернутися. Насправді «Втрачена корона» — це не просто повернення цієї популярної франшизи, а повернення, яке може обіцяти серіалу світле майбутнє.

Історія цієї гри починається з інтермедії стародавнього Ірану, країни, яка колись мала найвеличнішу цивілізацію в історії, а тепер стала слабкою та слабкою через проблеми, з якими вона зіткнулася. Головний герой, якого звуть Саргон, є молодим членом войовничого племені під назвою Безсмертні, і після того, як йому вдається знищити кушанського воєначальника, він отримує велику шану та повагу. Але це щастя триває недовго, і з викраденням принца Гассана члени цієї групи повинні подорожувати до проклятого міста гори Каф; Гора, що сягає своїм корінням у легенди та іранську літературу.

Якщо ви думали, що історія Prince of Persia: The Lost Crown така проста, то ви помилялися, тому що в продовженні історії є багато речей, які потрібно відкрити, які будуть захоплювати вас до кінця. Ця нова назва сповнена великих і малих історій, які визначені у формі основних місій і підзавдань, а тим часом ви повинні вивчити стародавні предмети, що залишилися з часів Дарія, причини занепаду могутності Ірану. за останні кілька років та історію гори Каф. У майбутньому, щоб розвивати історію, ви також зустрінете серію другорядних персонажів, які допоможуть вам зрозуміти сценарій гри. Хоча в сюжеті гри є незначні недоліки, але її дизайн настільки привабливий, що на ці проблеми можна не звертати уваги.

Але головний блиск The Lost Crown полягає в її ігровому процесі, який можна вважати назвою Metroidvania, яка пропонує справді складний, інтелектуальний, але привабливий досвід, розділений на дві основні частини: Платформер, який є справді важким досвідом і вимагає багато точність, а по-друге, це битви в грі, які надають глядачам досвід, подібний до справжньої гри, схожої на Souls, на вищих рівнях складності.

Звичайно, є також розділи, присвячені розв’язуванню головоломок, і коли ви не зайняті битвою з ворогами чи втечею зі смертоносних пасток, ви розв’язуєте складні головоломки, які вимагають від вас максимального використання унікальних здібностей Саргона. Загалом, якщо ігровий процес для вас важкий, ви можете зменшити складність і налаштувати її на свій смак. Я бачив, як багато гравців робили це, і порівнював складність геймплея The Lost Crown з деякими назвами «Souls».

Відповідно до природи гри Metroidvania, у Prince of Persia: The Lost Crown вам постійно доведеться повертатися до попередніх середовищ, щоб перевірити свої навички на платформах і ворогах, яких ви не могли перемогти раніше. На щастя, різноманітність ігрового середовища досить висока, щоб ігровий процес не став монотонним і повторюваним.

Ви проходите через різні середовища, такі як таємничий ліс, темна каналізація та навіть світ, який має вузьку межу між реальністю та фантазією, у кожному з яких ви переживаєте різноманітні приємні випробування на платформі та захоплюючі битви. Всього в грі близько 13 абсолютно унікальних середовищ, в яких розкидані різні типи ворогів, а також вас чекає ряд суб-босів і головних босів, тип бою з кожним абсолютно різний і вимагає досвід.

Саргон озброєний двома мечами, і з часом вивчає різноманітні комбо та рухи, які роблять бій набагато більшим, ніж просто натискання кнопок. Через деякий час ви також знайдете рогатку, яку можна використовувати кількома різними способами та збільшує різноманітність методів бою. Згодом ви придбаєте нові навички, корисні як для орієнтування в ігровому світі, так і для бою. Ви також можете покращити зброю Саргона, щоб зробити її сильнішою, купити покращення його зілля здоров’я або змінити конфігурацію його заклинань.

На вашому контролері немає кнопки, яка б не використовувалася, а в частинах платформи задіяні всі ваші пальці, тому гра вимагає великої концентрації. З точки зору графіки ця гра не така видатна, особливо коли ви збільшуєте зображення персонажів під час діалогів, в ці моменти ви розумієте, що якість текстур не та, яка повинна бути, і неприйнятна для гри 2024 року. Але ця слабкість гри значною мірою компенсується різноманітністю дизайну та деталізованим фоном ігрового світу. З іншого боку, звуковий відділ працює набагато краще, а саундтрек має високу якість, як і голос за кадром, тож під час битв із босами фонова музика підвищується та може покращити хвилювання цих битв.

Коротше кажучи, Prince of Persia: The Lost Crown, з одного боку, розповідає заплутану історію з різноманітними несподіваними подіями, а з іншого боку, її функції та механізми геймплея настільки розумно розроблені, щоб тримати вас зайнятими до кінця гра. Гра дуже потужна з точки зору платформингу та головоломок і має дуже широку карту. Незалежно від того, чи є ви фанатом стилю Metroidvania та серії Prince of Iran, ця гра є однією з тих ігор, про які ніколи не можна забувати, і будь-який ентузіаст відеоігор може насолоджуватися нею протягом тривалого часу.

7.5
9.5
8.5
8.5

Prince of Persia: The Lost Crown — це саме те, що було потрібно серії «Prince of Persia» після всіх цих років: дивовижний і креативний досвід Metroidvania, який займає близько 26 годин, всупереч тому, що спочатку вважалося. Він пропонує багато веселощів і захвату від пригод. . Якщо ви хочете відчути пригодницьку гру з різноманітними головоломками і, звичайно, боротися зі складними босами, і ви давно не бачили унікальної гри Metroidvania, Prince of Persia: The Lost Crown може виправдати ваші очікування.

8.5