Огляд гри Summum Aeterna

Огляд гри Summum Aeterna

Summum Aeterna — це гра від розробників Aeterna Noctis, обидві ці ігри належать до відомих і гідних захоплення рогаликів. Особисто для мене було неабияким сюрпризом, що через шість місяців після виходу Aeterna Noctis вийшла гладка метроїдванія, хоч і з дещо суперечливим ігровим дизайном, дія якої відбувається в тому ж всесвіті, що й Aeterna. Summum Aeterna повністю відрізняється від свого попередника та пропонує ширшу аудиторію зі зрушенням до простої платформи та більшим акцентом на боротьбі з ворогом. Насправді ця назва бере те, що добре спрацювало в Aeterna Noctis, і перетворює його на захоплюючий рогалік, змушуючи вас робити це знову і знову. Спочатку випущений у 2022 році для ПК і Nintendo Switch, Summum Aeterna тепер виходить на консолі наступного покоління, включаючи Xbox S|X, 14 вересня 2023 року.

Гра Summum Aeterna стала динамічнішою за свою попередницю, що є дуже гарною зміною, головне, що вона не стала складнішою і виявилася на тому ж рівні складності, що й попередня гра. Це гра, створена для шанувальників Harcore Platforming і Metroidvania, і красивий візуальний стиль фону, герой і вороги добре намальовані. Бій дуже плавний, а елементи керування дуже чуйні.

З точки зору сюжету, історія Summum Aeterna розгортається за сотні циклів до подій Aeterna Noctis, і, добре відомий тим, хто грав у попередню назву, Вічний Король Темряви подорожує, бореться, досліджує та досліджує різні світи. І просто розважаюся. Це лиходій, схожий на Дракулу, який планує завоювати для себе багато світів і використовує для досягнення цієї мети свою здатність до безсмертя та всю доступну зброю.

Як я вже сказав, це гра, натхненна Metroidvania, і в той же час, це назва Roguelite зі швидким і захоплюючим геймплеєм, який створює інший світ для гравця щоразу, коли ви граєте. Світ у стилі метроїдванії величезний і здивує вас, даючи вам певну свободу в порядку відвідування місць. Навіть якщо ви обмежені, швидше за все, ви цього не помітите, і гра природним чином приведе вас до наступного пункту призначення. По дорозі ви збираєте предмети, які дозволяють створювати випадкові підземелля.

Загальний геймплей Summum Aeterna є першокласним і, без сумніву, його можна вважати однією з найкращих ігор Metroidvania, коли-небудь випущених для консолі Xbox. Загалом у цю гру досить складно грати, особливо якщо це для досягнення. Головний герой використовує зброю у своїх матчах, яких поки що існує лише три види, але вони дуже відрізняються одна від одної та змінюють підхід до гри: на початку гри у вас є лише «меч», але інша зброя можна легко розблокувати після завершення одного або двох раундів етапу. Меч дозволяє швидко атакувати з близької відстані, а також ви можете замахуватися ним на ворогів, після чого можете замахнутися ним назад або телепортуватися ним.

Ваша інша зброя — це коса, яка не така швидка, як меч, але завдає прокляття, яке з часом завдає шкоди, тоді як альтернативна атака дозволяє миттєво зняти прокляття з усіх ворогів і натомість завдати їм більше шкоди. Пістолети, очевидно, дозволяють вам атакувати на відстані, і їхні атаки відрізняються: легкий пістолет має нескінченні патрони, але його потрібно перезарядити, важкий пістолет завдає більше шкоди, але, можливо, запас куль Це трохи складніше.

Унікальним механізмом Summum Aeterna є його початкова система. За умови, що у вас є необхідне глобальне початкове значення для кожного регіону, ви можете негайно переходити з місця на місце на основі карти, яку вам хочеться взяти в даний момент. Також насіння, з одного боку, збільшують отриманий збиток або здоров’я ворогів, з іншого – дозволяють отримати більше ресурсів і дають хороші винагороди. Крім того, ці насіння є одноразовими, але їх викидають наприкінці кожного періоду або купують у продавця.

Використовуючи валюту, зароблену за проходження етапу, ви можете підвищити свою різноманітну статистику та розблокувати нову зброю та здібності. Є багато предметів, які можна покращувати, що робить гру досить цікавою. Крім того, можна збільшити такі важливі характеристики, як HP, сила атаки та сила захисту, тож якщо гра для вас складна, краще спочатку підвищити їх.

Секції боротьби з босами також дуже добре розроблені, можливо, за винятком деяких фінальних зіткнень, які, як мені здається, надто легкі для персонажа з мінімальними та максимальними здібностями. На щастя, багато ігрових проблем роблять гру ненудною та дуже орієнтованою на історію. Графіка і музика дуже красиві і стильні. Художній стиль і світовий дизайн гри сильно нагадує вам серію Castlevania, і, звичайно, оскільки це також назва Metroidvania, ми очікували цього. Саундтрек також ідеально відповідає атмосфері файтинга. Загалом гра мені дуже сподобалася, і я можу рекомендувати її фанатам Roguelite.

9
9
8
8.5

Хоча зовні Summum Aeterna майже ідеальна, іноді мені здавалося, що гра надто складна, і замість того, щоб бути задоволеним, я нудьгував після гри. Тим не менш, це неймовірно надійна гра в усіх відношеннях, і вона точно сподобається шанувальникам roguelite, а також шанувальникам metroidvania. У жодному разі це не проста гра, але більше комбо/функцій було б справді круто, і, незважаючи на кілька дрібних недоліків, вона набагато краще працює як складний платформер. Я рекомендую цю гру гравцям, яким подобаються випадково згенеровані підземелля з плавним керуванням, чудовою атмосферою та музикою.

8.6