Огляд гри The Crown of Wu

Огляд гри The Crown of Wu

The Crown of Wu — перша гра від Red Mountain, невеликої іспанської інді-студії, яка увійшла у світ відеоігор із цією новою назвою. «Корона Ву» заснована на легенді про Сунь Ву-Конга, Короля Мавп, як це робили раніше різні ігри та навіть одна з найвідоміших у світі манга Dragon Ball. Розробники цієї гри хотіли розповісти легенду тут з іншим і цікавим підходом. Вони також включають в історію елементи сучасних технологій, такі як використання роботів і електромобілів. Однак кінцевий продукт не такий, як вони мали на увазі, і з його низькою продуктивністю він потрапляє в нижчий рівень 3D-пригодницьких ігор і тоне в океані власних проблем.

Історія гри починається з пробудження нашого головного героя Ву, який кілька років перебував уві сні, де він був замкнений у в’язниці за злочини, скоєні ним у минулому. Голос від старого друга Ву Шикі будить нас і проводить нас через всю пригоду. Він навчає нас основним рухам і показує, яким буде ігровий процес.

Головним чином 3D-платформер, The Crown of Wu показує, що головний герой може рухатися в усіх напрямках, стрибати, а також захоплювати ділянки з листям, через які він може перелазити, щоб дістатися до інших областей. Чого мені дуже не вистачає, так це того, що Ву не вміє триматися як мавпа на виступах, як це можуть зробити такі персонажі, як Натан Дрейк або Лара Крофт.

Стрибки є важливою частиною ігрового процесу, яку ви використовуватимете багато разів, і тому в цих ранніх частинах гри ви дізнаєтеся загальні принципи, і вам не знадобиться багато часу, щоб звикнути до них. Слід зазначити, що багато стрибків обчислюються в міліметрах і в часі, оскільки багато платформ будуть доступні лише кілька секунд. Ми також зустрінемося з першими ворогами гри, щоб дізнатися, як ведеться бій, а також звикнути до їхніх моделей атак. Ву атакує з посохом, подібно до того, що робить Донателло в Teenage Mutant Ninja Turtles, але список його ходів відносно короткий. Звичайний удар із комбо приблизно до 5 ударів, потужний удар, блокування атак противника та ухилення.

Крім того, для бойових дій ми матимемо смужку опору в стилі Dark Souls, яка витрачатиметься з кожним рухом, про який я згадував раніше. Чесно кажучи, я не бачу логіки в тому, що якщо ви заблокуєте удар, ви втрачаєте витривалість, а також життя, тому ухилення завжди є найкращим варіантом. Зрештою, я не побачив у цьому дизайнерському рішенні особливої ​​логіки, оскільки все, що воно робить, це подовжує бої, які в моєму випадку зводилися до ухилення від удару та слідування шаблону. Розробники могли додати деякі механізми контратак і таким чином покращити бойовий досвід гри.

Бій досить простий, як я вже згадував раніше, є чотири різних вороги, і як тільки ви дізнаєтесь про їхні моделі атак, уся боротьба зводиться до ухилення та удару. Я вважаю бої з босами веселими, тому що ви повинні звертати увагу на навколишнє середовище і ви повинні використовувати логіку, щоб перемогти. На жаль, боїв з босами дуже мало, тому нам навряд чи сподобається цей тип боротьби.

Під час Корони Ву ми відкриваємо сили стихій, якими є повітря, електрика, вогонь і земля. Ми будемо використовувати їх в основному для вирішення головоломок, і ми також можемо використовувати їх у бою, але більшість із них навряд чи допомагають у бою, тому ми будемо використовувати їх рідко. Крім того, одна зі здібностей відкривається прямо перед кінцем гри, яку ми просто використовуємо кілька разів. Я думаю, що це те, що можна було використати набагато більше.

Ще одна дія, яку ми можемо і повинні робити часто в The Crown of Wu, – це пересування блоків, які допоможуть нам вирішити кілька головоломок під час пригоди. На щастя, головоломки пророблені набагато краще, ніж бойові дії в грі. Гра триває близько 6 годин і за цей час вам належить пройти багато битв і головоломок. Головоломки – це те, де гра перевершує. Ви часто потрапляєте на хибний шлях, і тоді вам доводиться дозволяти стихіям робити свою справу. Ще одна річ, з якою гра добре справляється, це битви з босами. Бої з босами, безумовно, нелегкі, і вам справді потрібно добре подумати, як їх перемогти. Ви часто будете помирати в цих боях, і якщо ви побачите пізніше і знаєте, як перемогти боса, це зовсім не покарання. Це дуже гарно зроблено.

Загалом, розробники цієї гри — дуже невелика команда, з The Crown of Wu — їхньою першою грою, це, звичайно, не весело, і чесно кажучи, здається, що її можна було переглянути та переглянути перед остаточним випуском.

4
5
6
5.5

The Crown of Wu має все необхідне для створення хорошого бойового платформера, але, на жаль, у цих сферах він розчаровує. Непотрібні розділи платформи та слабкий бій, на жаль, роблять гру не такою гарною, як я очікував. Загалом гра, безумовно, має свою привабливість, оскільки мені сподобалося в неї грати, але я думаю, що можна було б витратити більше часу, щоб зробити цю гру кращою, а це можна зробити, лише випустивши кілька оновлень.

5.1