Огляд гри CRYMACHINA

Огляд гри CRYMACHINA

CRYMACHINA — одна з найцікавіших ігор у жанрі бойовиків і рольових ігор, яка пропонує унікальний і веселий досвід, який, можливо, вартий вашого часу. Оповідь гри складна, і в перші години ви зіткнетеся з великою кількістю драми та діалогів. Історія має гнівний тон, сповнена примхливих персонажів та екзистенціального відчаю, що створює особливу філософську атмосферу, яка рідко зустрічається в цьому жанрі. Цю гру створив розробник FuRyu, чиї ігри, такі як Monark, Caligula Effect і Crystar, вважаються найвидатнішими назвами, створеними цією компанією, і всі вони забезпечили гравцям як хороші, так і недоліки. Але Crymachina, здається, є абсолютно новою IP-адресою, яка, хоча й бере багато натхнення від гри Crystar, все ще весела та не зовсім ідеальна. Насправді ця гра, як дорогоцінний діамант, це дуже весело, але можна було б витратити більше часу на оптимізацію.

Історія гри розгортається в недалекому майбутньому, в кінці 21 століття, людство знаходиться на межі вимирання. Невідома хвороба під назвою «Відцентровий синдром» невпинно знелюднює Землю та загрожує зникненню людству. На початку ми бачимо людей-вегетаріанців на лікарняних ліжках, але після смерті нашого головного героя, Лебена Дістеля, ми знаходимо його в порожній кімнаті, де його зустрічає Еноа. Ми зараз через 2000 років після кінця світу в Едемі, космічній конструкції, і Лебена, як і інших, було обрано, щоб довести собі, чи може він знову стати людиною.

Спочатку таємничий штучний інтелект, Еноа створює цифрову душу для Лебена, одну з трьох цифрових душ, які отримали механічне життя. Перший з них зникає разом зі світопорядком Едему, якраз перед тим, як Лебен прокидається. Ваші чотири герої тепер захищаються від армій загарбників, дізнаються, що сталося з іншими їхніми друзями, і поступово покращують свою людяність, оскільки кількість людства в машині визначається кількістю очок досвіду.

Що важливо в CRYMACHINA, так це те, що гра, як правило, є текстовою назвою з великим акцентом на діалогах. До або після місії ми зустрічаємося за чашкою чаю, щоб обговорити поточні справи або ближче познайомитися. Зазвичай такі чаювання є обов’язковими, хоча деякі необов’язкові, тому їх потрібно проводити, якщо ми хочемо знову піти на місію. Це також приносить нам бали EGO, про які я розповім пізніше. Як наслідок, додатковий чайний збір також вартий уваги. Після того, як ви побачите всі основні чаювання, ви можете вибрати з кількох попередньо встановлених рівнів або перевірити альтернативні координати з нотаток, які ви зібрали на попередніх рівнях.

Коли вибрано рівень, вбиваючи ворогів, ви отримуєте очки досвіду, які ви можете використовувати для покращення своїх персонажів, очки EGO також можна використовувати для покращення вашої індивідуальної статистики та підтримки Еноа в бою. Ви можете збирати «Сентименти», які є частинами броні. , а також плавуче допоміжне озброєння, яке називається допоміжним. На полі бою ви також знайдете дані персонажів, які Еноа може зламати, щоб отримати здобич, наприклад нову зброю та гаджети, а також очки EGO.

Геймплей CRYMACHINA не має нових механізмів і не робить нічого, що робила жодна інша рольова гра в жанрі action раніше, але він приносить достатньо нових речей, щоб ви могли експериментувати з різними налаштуваннями. На жаль, справжня битва відбувається там, де все розвалюється. Дуже шкода, скільки унікального стилю та анімації вкладено у відносно просту бойову систему, оскільки вона швидко перетворюється на ґудзикове пюре з невеликою різноманітністю, а обмежена кількість типів ворогів не зовсім допомагає.

Тепер поговоримо про системи озброєння. У нас є основна зброя, яка відрізняється для кожного персонажа, а також обладнання для голови, тулуба та спини та навіть дві різні системи доповнення. Доповнюють загальну презентацію допоміжні системи. Щити, зброя ближнього бою та зброя ближнього бою — це лише кілька доступних типів. Кожна з цих систем доступна з різним ступенем рідкості, що призводить до різних значень статусу та прийомів. Чудово те, що ви маєте повний контроль над налаштуванням доступних режимів атаки. Існують також прискорювачі, які можна використовувати лише один раз, щоб забезпечити системні переваги, такі як зниження захисту ворога. Це означає, що кожна конфігурація має різний коефіцієнт використання та кожна має різне максимальне значення використання в кожній системі. Якщо досягнуто цього максимального значення споживання, система перейде в період охолодження, протягом якого вона не може використовуватися.

Коли ви не в бою, більшу частину часу проводите в зоні під назвою «Сад імітації», безпечному цифровому просторі, де Еноа може поговорити з трьома героями. Вони стосуються більш зрілих проблем, таких як страх перед завантаженням своєї свідомості в тіло робота та що це тягне за собою, і в цьому випадку мені подобаються персонажі в CRYMACHINA, тому що вони чудово написані, навіть якщо вони трохи кліше. Але, попри все, що роблять ці хлопці, я не можу не вірити, що вони не такі послідовні, як могли б бути. Немає сумніву, що ситуація в «Едемі» серйозна, але хоча атмосфера в «Імітаційному саду» може стати трохи похмурою залежно від того, де ви перебуваєте в історії, між акторським складом ніколи не буває справжнього постійного конфлікту, а якщо і є, то він уже є. історія. Або розлучилися через багато комедії.

Однак слід зазначити, що все в цій грі дубльоване японською мовою, що не завжди є хорошим варіантом, тому що під час кількох битв багато балакань і у вас немає часу читати в екшен-RPG. Субтитри, щоб зрозуміти, що відбувається. Бажано англійський дубляж. Фонова музика також чудова, причому початкова пісня в стилі аніме та інший подібний розділ є особливо видатними, і це, разом із дуже чітким, але вражаючим художнім стилем, є те, що ви побачите не дуже часто. Це дуже старається бути драмою, орієнтованою на персонажів, про горе та біль, оскільки вона стосується теми становлення людини, але зв’язок між героями неглибокий.

Хоча красивий і дивовижний дизайн персонажів CRYMACHINA виділяється, вони не можуть компенсувати гру, затьмарену нудними, повторюваними боями та жахливими лінійними підземеллями. Однак у цьому заголовку я бачу те, чого не бачив у жодному іншому.

Мені знадобилося близько 17 годин, щоб завершити CRYMACHINA на 100%. Я не бачу причин повторювати гру, якщо ви не хочете повернутися до історії або впоратися з усіма досягненнями в майбутньому. Для всіх мисливців за досягненнями: це досить проста гра, яку можна пройти на 100%. Незважаючи на всі його основні моменти, наразі він має недоліки і, звичайно, не вартий повної ціни.

8
7
7
8.5

CRYMACHINA має унікальне середовище, чудовий саундтрек і дійсно крутий графічний стиль з естетикою аніме, що мені дуже сподобалося. На жаль, тут мало що можна зробити з тими самими старими битвами, одноманітними й очевидними підземеллями, а іноді й шаблонними діалогами. Ви дізнаєтеся про людей, про те, що їм подобається і що не подобається, про те, як вони взаємодіють один з одним і про те, як працює Eden. Тут і там є деякі дивовижні повороти сюжету, але все досить прямо. CRYMACHINA — це пристойна рольова гра в жанрі action/hack 'n' slash, якщо ви не проти багато читати та дуже простого дизайну рівнів.

7.6