Огляд гри Dead Space

Огляд гри Dead Space

Кожен, хто є шанувальником ігор жахів на виживання, повинен був пограти принаймні в одну версію франшизи Dead Space. Ця серія була однією з небагатьох ігор, яка вважалася суперуспішною адаптацією Resident Evil 4, перша версія якої була випущена в 2008 році, і на відміну від багатьох ігор цього жанру, вона змогла зробити жанр survival horror на кілька кроків вперед. вперед. Цей інцидент повторився з ремейком Dead Space від студії EA Motive, і я можу сміливо сказати вам на початку цієї статті, що перед вами унікальний ремейк, який не тільки перевершує оригінальну версію, але ще раз показує, чому жанр survival horror все ще має невивчений прихований потенціал. Графічне вдосконалення — це те, що природно відбувається в процесі переробки будь-якої роботи. Тепер, завдяки сучасним технологіям, ми маємо більш реалістичні текстури, більш детальне середовище, точніше освітлення та більш унікальне моделювання в ремейку Dead Space. У буквальному сенсі слова ми на боці цієї нової гри з унікальними візуальними ефектами, яку дійсно можна назвати дев’ятим поколінням.

Ретельно продуманий ремейк Dead Space, який поважає перспективу, атмосферу та ігровий цикл оригінальної гри, не надто формуючи її сучасними реалізаціями. Фактично, це чудовий ремейк одного з найкращих класичних фільмів жахів. Історія цієї гри розгортається в майбутньому, на кілька століть у майбутньому, людство завдяки новій технології, такій як шокпойнт, який дозволяє швидко подорожувати між двома місцями, і здатність маніпулювати силою тяжіння, що дозволяє знищувати цілі планети. Він пішов до зірок. Це роблять гігантські космічні кораблі під назвою «планетарні копачі», одним із найвідоміших з яких є USG Ishimura. Ісааку Кларку, головному герою, доручено вирішити технічні проблеми зі своєю командою, і так починається його кошмар.

Сюжетна лінія розповідає про інтриги, державні таємниці та релігійний фанатизм на борту корабля Ісімури, де вже розгорнувся повний конфлікт, занурюючи всю команду в пекло в космосі. Порівняно з оригіналом, історія значно розширена, додається набагато більше тексту, окрім переробленого діалогу з Айзеком, який тепер озвучує персонажа, а побічні персонажі набагато більше взаємодіють з ним та один з одним. . Ця велика кількість не зменшує страхітливу атмосферу гри, навпаки, підвищує напругу гри. Якість загального сюжету хороша, і хоча деякі персонажі виглядають односторонньо, загалом це добре.

У версії ремейку Dead Space творці додали деякі речі, а також видалили деякі речі відповідно до свого рішення, але більшість із цих змін є хорошими. Наприклад, тепер ви не можете використовувати елементи Nodes для відкриття спеціальних дверей, і тепер вам потрібен певний рівень безпеки, щоб відкривати спеціальні двері, що, на мою думку, є дуже гарною зміною. Або низька гравітація в цьому рімейку працює так само, як у другій і третій частинах цієї франшизи. Також студія Motive трохи змінила історію цієї версії, але додала в неї більше контенту.

Лише кінцівка трохи інша, і тепер є альтернативна кінцівка та кілька інших ключових моментів, а також деякі персонажі, такі як Кендра, трохи змінилися. Здебільшого я б не сказав, що зараз краще чи гірше, просто трохи інше, часто справа смаку. Особисто мені не сподобалася кінцівка Мерсера в цій грі, але я думаю, що в цій новій версії творці зробили Кендру набагато правдоподібнішим персонажем, і, нарешті, однією з найважливіших змін у цьому рімейку є те, що тепер Ісаак повністю озвучений, і гра дійсно Така зміна була потрібна і написання історії також дуже підходить для цього жанру.

У ігровому процесі Dead Space Remake вашими головними ворогами є істоти, звані некроморфами, яких ви повинні розчленувати за допомогою набору інструментів і зброї, які ви поступово знайдете навколо Ішімури. Націлювання на придатки ворога поступово деградує та знищує їх, тим самим перешкоджаючи їх рухливості та здатності до атаки. Точність і швидкість мислення винагороджуються в бою, наприклад, створюючи небезпеку для навколишнього середовища або використовуючи модулі Stasis (низький час) і Telekinesis (кидання предметів), щоб заощаджувати боєприпаси або витрачати менше. Вороги досить різноманітні і через деякий час з’являються у оновлених варіантах. Вони варіюються від простого ближнього бою до величезних звірів або смертоносних мас менших монстрів, зібраних разом.

Оскільки це також гра жахів на виживання, управління боєприпасами відіграє важливу роль. Вам не обов’язково використовувати зброю та кулі, щоб вбивати ворогів, але небезпеки навколишнього середовища, такі як вибух стволів, пошкоджені панелі тощо, можна використовувати для ефективного знищення кількох ворогів і запасу боєприпасів. Використовуючи вузли та модернізуючи частини, Ісаак може використовувати свій інженерний досвід для покращення характеристик зброї та додавання спеціальних ефектів.

У гру Dead Space Remake було додано великий вміст, включаючи побічні місії та додаткові зони, тому тепер для завершення всього потрібно більше часу, ніж у оригінальній версії. Мені знадобилося близько 20 годин, щоб зіграти в цю гру на важкому рівні складності, і я витратив багато часу на повне вивчення Ісімури та виконання всіх побічних місій. «Неможливий режим», NG+ і секретна кінцівка можуть бути стимулом зіграти в гру вдруге.

Оптимізація цієї гри виконана чудово, і за той час, коли я грав, я не зіткнувся з жодними технічними проблемами або серйозними помилками чи збоями. Керування Ісааком дещо інше, оскільки він тепер бігає, б’є руками та ногами трохи швидше. Крім того, Айзек змінив зовнішність у грі та навчився говорити. Одним із найбільш вражаючих аспектів гри є графіка та висока деталізація для створення жахливої ​​атмосфери. Тепер світло і тіні особливо вражають і використовуються більше для створення відчуття напруги і страху. Ви дійсно відчуваєте себе в справжньому космічному кораблі, а увага до деталей у дизайні фантастична. Іншим аспектом гри, який виділяється, є чудове використання звуку. Звукові ефекти та музика добре зроблені та додають напруги та жаху грі. Звук некроморфів, що повзають за вами, моторошна музика, що грає на задньому плані, — все це допомагає створити майстерний досвід жахів.

9
10
9
9.5

Dead Space Remake — один із найкращих римейків в історії світу відеоігор, який тепер доступний фанатам. Неперевершена графіка, точний звук, чудова фізика ворогів, видалення рівнів завантаження та більш глибокий сюжет — ось ті зміни, які потрібні серії Dead Space для ідеального відновлення. Насправді ми підтримуємо роботу, яка найкращим чином використовує сучасні технології, щоб відобразити одну з найкращих ігор жанру жахів і виживання в більш красивому форматі. Ця гра є остаточною і остаточною версією шедевра в жанрах жахів і виживання, яка стала набагато оптимізованішою і навіть більш відшліфованою грою, ніж оригінальна версія, за винятком кількох серйозних змін, переважна більшість з яких є позитивними. . Якщо ви фанат оригіналу або ще не грали в Dead Space, це найкраща версія, яку ви можете отримати. Ціна цієї гри в 60 доларів відповідає стандартам ігор AAA, і це те, що очікується.

9.4