Огляд гри Rusted Moss

Огляд гри Rusted Moss

Минуло кілька років з тих пір, як ми бачили випуск різноманітних ігор у жанрі Metroidvania; Жанр, який наразі вважається однією з найпопулярніших підгалузей стилю пригодницького бойовика, і, безсумнівно, багато гравців мають дуже хороші спогади про такі назви, як Castlevania: Symphony of the Night і Super Metroid, насправді, ці дві успішні ігри стали причиною появи цього жанру. Але сьогодні все менше і менше великих компаній займаються цими іграми, а замість цього ми маємо справу з великою кількістю незалежних розробників, які підтримують жанр. Компанія PLAYISM є одним із тих випадків, які намагаються утримати жанр Metroidvania на вершині, випустивши гру Rusted Moss. Це стрілялка з подвійним палицею Metroidvania, де ви боретеся крізь середовище детальної карти гри та пробиваєтеся крізь чарівників та іржавих роботів-монстрів.

Історія гри Rusted Moss починається там, де в останні дні расових конфліктів і краху світу виживання є важливим і ключовим принципом. Ця гра інтегрується в цей світ за допомогою кількох елементів, таких як стрільба та особливо механізм боротьби, і представляє його вам із ігровим процесом з піксельною графікою, схожим на Castlevania. Ви граєте за ельфа Ферн і разом зі своїм напарником Паком націлюєте свою зброю на людей і використовуєте машини, щоб вирішити серйозний конфлікт між людьми та ельфами та врятувати ельфів.Вони ведуть жорстоку війну, створену людьми, і вирушають у небезпечна подорож.

Спочатку Rusted Moss використовує відносно простий для розуміння підручник для початківців, щоб ви могли вивчити основні операції та особливості ігрового процесу, пов’язані з використанням гачка. У грі з горизонтальною платформою вам потрібно використовувати мотузку, стрибати та різні рухи, щоб справлятися з ворогами та різноманітними перешкодами на карті, і вам потрібно уникати таких перешкод, як леза, хвилі, отруйні басейни, зубчасті пастки тощо. У цій грі використовується кілька карт, щоб з’єднати разом різні території, які складають цілий світ, і ви можете досліджувати цю карту крок за кроком, щоб відчути дуже високий ступінь свободи в грі. Ви також можете отримати доступ до більшості локацій, просуваючись по рівнях, і лише деякі локації потребують певних умов для розблокування, таких як покращення ваших здібностей, перемога над певними монстрами тощо.

Хоча ігрова карта трохи складна, дуже важливо використовувати карту, щоб завжди звертати увагу на свою позицію, а потім визначати напрямок. Варто відзначити, що в грі менше порталів, але більше точок збереження, розкиданих по всій карті. Ці численні локації для збереження можуть гарантувати, що якщо вас уб’ють, ви зможете швидко повернутися до потрібного місця та продовжити свій квест, або, якщо ви билися з босом, до локації перед зоною. Дайте йому відсіч. Крім того, під час дослідження гравці можуть придбати аксесуари, навички та зброю, які можуть значно допомогти розвитку головного героя. Це хороший досвід досліджувати невідомі місця власною силою та отримувати несподіване щастя та примножувати радість від гри.

У Rusted Moss я ніколи не відчував себе обмеженим певним шляхом, але завжди були нові місця для дослідження. Поліпшення здібностей головного героя було помітним. Уся зброя була унікальною, а деякі навіть представили нові варіанти пересування, які дозволяли вам робити божевільні речі. Наприклад, коли я отримав дробовик, я зміг використати його, щоб досягти тих місць, де я «мав» бути в той момент гри, використовуючи його кульову вогневу силу як свого роду посилення.

Секції боротьби з босом також ніколи не були надто важкими. З кожним босом, з яким у мене спочатку виникали проблеми, стало справді легко боротися, коли я вивчив їхні моделі атак і вибрав інструменти, які найкраще працювали, щоб перемогти їх. Загалом у цій грі, коли я програвав бій, я завжди міг визначити свою помилку та виправити її під час наступної спроби. Наприклад, спочатку фінальний бос здавався дуже складним, але після кількох спроб розібратися, я зміг легко перемогти його 3 рази поспіль і пройти 3 різні кінцівки.

Звук і піксельна графіка цієї гри неймовірні. Як видно із зображень у грі, графіка цієї назви є фантастичною та натхненна великими людьми цього жанру. У різних середовищах гри є багато дрібних деталей, як-от хрускіт трави під ногами, які легко не помітити, але вони безумовно створюють щось прекрасне. Зрештою, мені сподобалася ця гра, і я з нетерпінням чекаю подальшого вивчення її навіть після того, як закінчу. Тому що це чудова Метроідванія, до якої я впевнений, що буду повертатися через її високий потенціал повторів.

9
9
8
8.5

Загалом Rusted Moss використовує унікальний дизайн карти, щоб зробити свою хардкорну механіку хука глибоко вкоріненою в серцях людей. Щоб освоїти механіку гри, вам потрібно багато тренуватися, і справді оволодіти нею потрібно трохи часу та важко. Оригінальний світогляд гри дуже хороший, але сюжет досить розкиданий, і гравцям доводиться відкривати та випробувати його самостійно. Загалом гра досить чудова, і гравці, які люблять виклики, не повинні пропустити її.

8.6