Огляд гри Somerville

Огляд гри Somerville

Somerville — дивовижна таємнича пригодницька гра, заснована на фізиці, розроблена та розроблена Jumpship Studios, членом команди, яка створила успішні сучасні класики Limbo та Inside. У той же час, однак, Somerville дуже відрізняється від цих двох ігор, нагадуючи мені класичний платформер Out of This World, випущений у 1991 році, з його красивими кольоровими палітрами та характером. Добре розроблені та постійно обертається камера. що переходить від сцени до сцени. Хоча Somerville не на рівні двох успішних ігор, таких як Limbo та Inside, це приємний сюрприз і пропонує вам дуже хорошу гру, але врешті-решт це не те, що ви очікуєте. Залишайтеся з нами, щоб переглянути причини успіху та невдачі цієї гри.

У сюжеті ви берете під свій контроль людину, ім’я якої ніколи не називають, і ви ніколи не чуєте його імені ні від кого іншого під час гри. У цій грі, як і в іграх Limbo, Inside and Out of This World, немає розмови, а також розмов чи діалогів не відбувається. Сторітелінг і сторітелінг гри виконується у візуальній формі і є повністю візуальним. Наш беззвучний герой практично безликий і має лише загальний вираз обличчя, оскільки всі персонажі в грі більше схожі на враження людей, і все ж використання різних колірних палітр у грі змусило вас краще зрозуміти світ навколо вас коли необхідно.

За стилем гра Somerville має явну схожість з роботами студії Playdead. Це тривимірна гра з бічним прокручуванням, яка схожа на Limbo та Inside з точки зору механіки головоломки, а її прекрасні світлові ефекти та мінімалістичне оточення змусили багатьох людей спочатку помилково прийняти Somerville за гру Playdead. Однак Сомервіль відноситься до окремої категорії, яка є унікальною. Головний герой історії – батько, на якого разом із сім’єю нападають інопланетяни, через що він втрачає сім’ю та починає ризиковану пригоду зі своїм собакою, щоб їх знайти. Як ми вже говорили, Сомервіль розповідає всю свою історію без слів. Ви чуєте лише скиглиння головного героя, коли переміщує важкі предмети або намагається оговтатися після відносно високого падіння.

У середовищі гри існує надприродна сила, яку наш герой випадково отримує, ця таємнича сила являє собою свого роду магічний світловий промінь, який може розтопити будь-яку структуру, що належить інопланетянам. Якщо він торкнеться будь-якого типу струму, наприклад води, розподільної коробки чи світла, він може випромінювати своєрідне магічне світло, яке може випромінюватися з його руки у важкодоступні місця та проходити через ці місця, для наприклад, деякі двері мають магію, що вам потрібно використовувати силу світла цього променя, щоб розплавити його. У міру проходження гри він знаходить спосіб зміцнити раніше розплавлені структури та повернути їх до початкового стану. Цей потойбічний промінь світла корисний для вирішення головоломок гри, які можуть впливати на лампочки, блоки запобіжників, батареї та будь-яку іншу проводку, яку ви зустрінете.

Головний герой історії не просто гуляє центром міста, а й вирушає на пошуки пригод у різних середовищах, у тому числі й містом. В околицях міста інопланетяни все ще збирають деякі ресурси, тож вам доведеться прокрастися повз них. Деякі з цих прибульців величезні, і моменти, коли ви з ними стикаєтеся, є одними з найкращих моментів у грі, тому що ви відчуваєте себе маленьким і вразливим перед цими гігантськими істотами. Наш герой вразливий і може загинути під час своєї пригоди, але Сомервілл не робить з цього великого шоу. Геймплей гри – це не просто симулятор ходьби, і гра намагається триматися подалі від цього, наскільки це можливо. Але його головоломки, ймовірно, не затримають вас довше, ніж на кілька хвилин за раз. Усі ці головоломки малюють дуже темне, темне та привабливе середовище, яке ви не зможете забути до кінця гри. Ви повинні розв’язувати головоломки на основі фізики, використовуючи силу променя світла, який можна використовувати через вашу руку. Більшість головоломок у грі прості і не ускладнюються.

З точки зору звуку, звукове оформлення гри дуже допомогло зробити її більш реалістичною. Крім саундтреку фортепіано, який грає в драматичні або напружені моменти історії, ви чуєте всепроникаючий звук, який є звуком болісного дихання та рухів нашого героя. У міру проходження гри і чим більше з ним трапляється, тим більше він отримує фізичні травми, і чим більше ви потрапляєте в дивний світ гри, тим більше йому боляче. Завдяки приголомшливій анімації гра надзвичайно приємна, а художнє оформлення середовища викликає справжнє захоплення.

7.5
7
6.5
6

Ви можете завершити Somerville щонайбільше за шість годин, ця гра розповідає всю історію, не вимовляючи жодного слова. Наприкінці розділу сюжету ви також натрапите на сумну кінцівку, яка змушує вас побажати, щоб невербальна розповідь гри супроводжувалася вербально. У будь-якому випадку, локації Сомервіля могли бути трохи цікавішими, а головоломки в ньому могли бути складнішими. Ця гра йде своїм унікальним шляхом у жанрі головоломок-пригод.

6.8