Огляд гри Strayed Lights

Огляд гри Strayed Lights

Використовуючи лише першу годину як вступ, важко пояснити, що таке Strayed Lights насправді. Ви прокидаєтеся молодим, вразливим гуманоїдом із затуманеними очима, народженим у дивному світі, який, принаймні спочатку, здається таємничим і, здавалося б, не має жодних ознак життя. Ми не дізнаємося багато про цей світ за першу годину гри, і ми не дізнаємося набагато краще до моменту, коли починаються титри. Однак у цій грі є історія, але на краще це чи на гірше, діалог вільний і мінімалістичний у своєму підході та дозволяє самому світу та його інтерпретації гравця розповідати історію, і з цієї причини немає діалогу чи озвучка в грі.. Але, безумовно, сюжет є головним у Strayed Lights, і я не думаю, що це було. Хоча першу годину гри ви витрачаєте на вивчення ігрової механіки та розуміння її світу, через деякий час ви починаєте цікавитися, куди вона йде і де закінчується.

Strayed Lights — це гра в жанрі соул-лайк, тому вона для людей, які не люблять ігри серії Souls через їх складність. Він сповнений яскравих, анімованих боїв із босами, які відбуваються у величезних, чудових світах з наголосом на рукопашному бою та механіці Паррі. Загальний геймплей гри не є чимось новим для тих, хто знайомий з піджанром, але для тих, хто не знайомий, зазвичай з ним присутні важкі елементи двозначності, викликів і ігрового дизайну. Це менш дружні елементи, які зазвичай подобаються фанатам таких ігор, як Dark Souls і Elden ring, і мають елемент мазохізму, який приваблює одних людей більше, ніж інших.

Однак у Strayed Lights немає більшості механізмів жанру, схожого на душі, наприклад, багато контрольних точок, ваша панель здоров’я поповнюється після кожного бойового зіткнення, і немає Bonefire, у якому можна вбивати ворогів. Це оживляє середовище, атаки ворогів. вони ефективні, але їхніх ударів недостатньо, щоб одразу вичерпати половину вашої шкали здоров’я.

Деякі сюжети гри залишаються дещо розрізненими та нечіткими, але це не обов’язково погано. Оскільки я особисто віддаю перевагу грі без діалогу, а не посередньому діалогу, я вважав, що ролики та спроби побудови світу ніколи не були дуже цікавими, але вони також ніколи не перевищували бажаного. З того, що я можу зрозуміти про цю історію, деякі з ваших двоногих друзів перетворилися на гігантських жахливих звірів, на кожному рівні гри ви полюєте на одного з цих гігантських монстрів, яких ви зустрінете на шляху, і вони часто борються з кількома меншими ворогами. Ви досліджуєте прекрасний ігровий світ, щоб знайти матеріали для оновлення.

У багатьох відношеннях я дійсно можу описати Strayed Lights як барвистий, барвистий аналог Sekiro: Shadows Die Twice, оскільки він має з нею багато спільного. Базуючись на цьому, Strayed Lights — це гра про навігацію красивими середовищами, що характеризується швидкими атаками та складними битвами, які зосереджуються на механіці Паррі. Наступальна атака практично ні до чого не приведе в цій грі, і лише вивчивши рухи ворога та натиснувши праву кнопку бампера, ви відіб’єте вхідну атаку в потрібний час, і лише таким чином ви досягнете значного прогресу в битви, ви робите Якщо зробити це правильно, у нижній частині екрана буде заповнено лічильник, подібний до лічильника пози в Sekiro.

У той час як у ворогів є власні шкали здоров’я, цей лічильник енергії вимірює відстань, яку ви пройшли під час бою, у якому може брати участь більше одного ворога одночасно. Рухайтесь добре та наповнюйте його, і спусковий гачок ліворуч розв’яже завершальний рух, який поглине сутність вашого супротивника, щоб використовувати її пізніше для наступних посилень, у бою та для поповнення вашого здоров’я. Насправді це важливі предмети, які дають можливість покращити вашого персонажа. Однак механіка зміни кольору Strayed Light додає темі трохи більше глибини. Кожен ворог змінить колір, перш ніж вдарити вас. За допомогою синього, помаранчевого або фіолетового кольорів лічильник енергії заповниться, і ваше здоров’я відновиться, лише якщо ви підберете цей колір перед від’єднанням. Це цікавий механізм, який добре працює.

Загалом, естетика Strayed Lights справді видатна, і, безперечно, можна очікувати з нетерпінням. Музика чудова, і не дивно, що за нею стоїть один із композиторів, які створили хітові ігри Journey та Absu. Спокійні мелодії під час навігації змінюються запальною битвовою музикою, яка завжди добре створює сцену. Хоча гра не є технічно видатною, її покращує чудова художня режисура, гарна графіка та чудова анімація. Технічна сторона не зовсім вражаюча, але візуальні ефекти можуть виглядати чудово, коли вас б’ють у повітрі та кидають у бій боси, однак деякі текстури в кожному середовищі можуть здаватися порожніми та недеталізованими.

Це майже показово, що графіка гри спрямована на те, щоб надати їй неглибокий вигляд, не приділяючи цьому жодних зобов’язань. Деякі середовища, особливо на початку гри, складаються з великих скель і валунів, грубо спроектованих і, очевидно, потворних, що різко контрастує з рештою позитивів гри та значно підриває приголомшливе середовище гри. Збентежує те, що технічна продуктивність гри іноді може бути поганою. Він дуже плавний під час бою, але може стати глюком, особливо під час проходження нових територій. Хоча раптові падіння кадрів можуть бути помітні в деяких частинах гри, це не здається великою проблемою порівняно з іншими недоліками гри. Загалом, Strayed Lights — це візуально приємна гра з епічними босами та напруженими боями, яку варто перевірити будь-якому шанувальнику пригодницьких ігор-платформерів.

8
7.5
7
8.5

Strayed Lights не ідеальна гра, але я чудово з нею провів час. Завдяки напруженому бою, зосередженому на механізмі Паррі, без збільшення складності його рівнів, він посідає належне місце серед назв жанру бойовиків і пригод. Гра, здається, була натхненна назвами, схожими на Souls, але я знайшов її набагато доступнішою та здебільшого приголомшливою. Мені б хотілося, щоб було більше ігор з таким настроєм, і, можливо, ми можемо розглядати цю гру як спін-офф у стилі Soul. Я думаю, що коротка довжина шкодить сама по собі, і якщо вам потрібна довготривала гра, ви повинні це знати. На щастя, до гри було додано більше вмісту, щоб зробити її трохи ємнішою, але вона справляє справжнє враження, поки триває. Рекомендую цю гру всім шанувальникам жанру soulslike.

7.8