Disciples: Liberation огляд

Disciples: Liberation огляд

Є ігри, які не є просто грою, вони змушують вас зануритися в ігровий світ і звернути увагу на гру та її персонажів, гра, яку ми сьогодні розглядаємо, також є однією з цих ігор.

Disciples: Liberation – це гра в стилі RPG-стратегії, в цій грі ви керуєте різними юнітами, ви керуєте потужними юнітами, якими ви можете пересуватися по полю бою в мережі.
Ви повинні проявити ініціативу, щоб розташувати персонажів посередині. Кожен тип персонажів також володіє особливими здібностями, які відповідають різним кольорам, хоча зазвичай вони включені в наведену вище колірну схему.

І ця система кольорових кристалів робить Disciples: Liberation трохи цікавішою, ніж ваша стандартна стратегічна RPG. Ви повинні ретельно вибирати, як використовувати кожного персонажа, тому що його здібності на полі бою більш чесно пов’язані з їхніми кристалами AP, ніж з тим, наскільки вони сильні або які їхні особливі здібності. Наприклад, один із ваших перших персонажів, бунтівний Оріон, насправді є одним із ваших найкорисніших персонажів. Це тому, що у нього є два жовтих кристала, що означає, що він неймовірно універсальний. Він може рухатися двічі, двічі атакувати або комбінувати, а крім того, він має здатність бути невидимим протягом кількох ходів і завдати нищівного отруйного удару, атакуючи в цьому положенні. Він є чудовим прикладом того, як бій у грі змушує задуматися про те, як ваші підрозділи можуть контролювати поле.

Ще один цікавий елемент – подвійність задньої/передньої лінії. Ви можете розташувати одиниці на своїй передовій, безпосередньо на полі бою, яке бореться з вами, або на задній лінії, з огляду на поле бою та можливості дальності закидання. Підрозділи задньої лінії не заробляють очки лідерства, які ви повинні витратити, щоб розмістити одиниць у своїй команді, але вони не враховуються для вашої команди, тобто їм не потрібно опускатися, щоб перемогти вас. Ці підрозділи можуть у будь-який момент створити або перемогти вашу команду, підтримати інші підрозділи вболівальниками або знищити ворогів. Наявність особистості, яка постійно підриває потужних ворогів, дійсно має значення, тому вибирати потрібно ретельно.

файтинг в Disciples: Liberation настільки свіжий, що він цікавий і в той же час досить знайомий, що якщо ви фанат цього жанру, в нього легко потрапити, але це не означає, що все троянда. Поля битви, на яких ви боретеся, мають дуже схожі шестикутні візерунки. Звичайно, в ході гри макети стають дещо різноманітнішими, але це все ще просто прямокутник із шестикутників з різними перешкодами. Це стає трохи нудно, особливо в тривалій ігровій сесії. Було б непогано, якби було трохи більше різноманітності у фактичній компоновці цих полів бою, можливо, додавали різні рівні висоти та мали різні форми сітки, щоб залишатися свіжішими.

На щастя, є ще одна механіка, яка допомагає зменшити нудьгу. Як і в багатьох RPG, вам, ймовірно, доведеться бути трохи суворим, щоб подолати певні проблеми. Однак, коли ви досягнете певного рівня, зі мною сталося так, що саме тоді, коли основні місії почали обтяжувати мене, ви отримаєте нову опцію на сторінці бою під назвою «Завоювати». Ця опція вмикається щоразу, коли ви її активуєте. Ви знову зіткнетеся з недосяжним ворогом, який набагато слабший за вас і дозволить вам автоматично виграти битву та отримати трохи золота та досвіду. Я думаю, що гра натякає на щось трохи менше, ніж на боротьбу з ними, але, чесно кажучи, це варте обміну, тому що це робить її цікавим способом дослідження областей, якими ви раніше нехтували, а тепер це повністю зроблено. Під тобою

Існує також ще один важливий аспект ігрового процесу в Disciples: Liberation, а це управління базою даних. Ви бачите, коли ви входите в новий вимір, ви знаходите чудовий замок і територію, щоб побудувати свою базу для розміщення революційної армії, яку ви хочете зібрати. Проходячи гру, ви збираєте різні ресурси у світі, знаходячи їх випадковим чином або беручи спеціальні конструкції, які створюють їх через регулярні проміжки часу. Потім вам слід час від часу їздити на свою базу, оновлювати будівлі, будувати нові будівлі та використовувати їх для навчання нових підрозділів і придбання/модернізації вашого обладнання. З ряду причин він добре відноситься до звичайного ігрового процесу.

По-перше, у боротьбі вам допоможуть винагороди, які ви отримуєте за хороші результати в управлінні базою даних і зборі ресурсів. Це допоможе вам набирати та навчати нових військових, а також будувати кращі будівлі для оновлення обладнання. Крім того, між вами в потойбічному світі і поверненням на базу немає реальних перешкод. Ви натискаєте кнопку, і вона потрапляє туди майже відразу, без часу завантаження. Єдиний виняток з цього правила – це коли ви перебуваєте в підземеллі, але зазвичай легко вийти з нього знову, принаймні на ранньому етапі, коли постійний доступ до вашої бази дійсно важливий. Ви також маєте мотивацію повернутися на свою базу, оскільки ресурси, які генерують ваші будівлі, не накопичуються автоматично, тому вам доведеться час від часу зупинятися, щоб спорожнити свої ящики для збору, і, ей, ви можете оновити свій меч і броню, поки ви там. . Там.

Думаю, тут варто поговорити і про трудову етику. Учні: Звільнення має дуже складні відносини з мораллю, водночас вдається уникнути пастки використання справжньої моральної системи. Існують різні групи, які ви повинні використовувати у своїй подорожі, щоб отримати солдатів і створити карти. Ці групи – це людські імперії, повні релігійних фанатиків, які переслідують людей, групи ельфів, які, потрапляючи на їх територію, вбивають справжніх зомбі та демонів (навіть дітей). Жодна з фракцій не є тим, що ви називаєте доброю, але, як не дивно, жодна з них не є повністю злою. Коли ви взаємодієте з цими різними групами, ви повинні вирішити, з ким ви знаходитесь, і іноді це означає прийняття важкого вибору.

Важко сказати, але в світі є дивна моральна двозначність. У половині випадків навіть правильне рішення призводить до неправильного результату. У другій половині ви не можете прийняти правильне рішення, вам просто потрібно керуватися своїми інстинктами. На початку гри мене мучили мій вибір, перш ніж я був змушений закінчити лише моральну двозначність ситуації, хоча це ознака того, що гра робить правильні речі, якщо я достатньо одержимий, щоб бути безглуздим . Єдине справжнє «покарання» за невдалий вибір — це реакції оточуючих вас персонажів, і хоча це не так вже й складно, коли в потойбічному світі випадкові люди, ви обов’язково це відчуєте, коли там буде хтось із ваших супутників.

У Disciples: Liberation є кілька невеликих мінусів, які, безумовно, варто згадати до кінця огляду. По-перше, скрізь є крива складності. На початку битви можуть бути складнішими, ніж багато наступних битв, перш ніж ви зберете правильний набір союзників для боротьби. Однак, як тільки у вас є одиниці, основні сюжетні місії мають жахливу тенденцію з’являтися випадковим чином і без проблем. Здебільшого це пов’язано з тим, що навіть слабкіші вороги можуть бути майже неможливими, коли вони занадто товсті, і, здається, грі подобається робити це під час сюжетних місій. Крім того, це єдиний випадок, коли ви можете почати бійку випадково, ви не можете вийти з бою, що може бути дуже неприємним, якщо ви на півсекунди запізнюєтеся, що не готові до бою.

Якщо у вас немає сейву безпосередньо перед боєм, або якщо ви втратите могутнього персонажа в бою, це гірше, але ви не хочете робити це знову, щоб утримати їх. Ваші супутники майже безсмертні, що завжди є привілеєм, але будь-який з ваших анонімних одиниць буде знищений назавжди, якщо вони загинуть. Це неважко, тому що ви можете найняти та навчити будь-який підрозділ одразу, але це може дратувати, якщо ви отримаєте потужний підрозділ, перш ніж матимете будівлю, щоб побудувати більше. Єдине, що мене трохи хвилює, це те, як часто штучний інтелект ворога відчуває себе дуже рудиментарним. Майже всі вони, як правило, однаково реагують між різними типами одиниць і після своїх атак віддають перевагу відштовхуванню або хованню в кутах.

8.5
8
7.5
7

І, нарешті, з усіма недоліками, які є в цій грі, і я про це згадав, ця гра є чудовою грою в стратегічному стилі. Disciples: Liberation — це RPG, в якій люблять і поважають світ і персонажів, і ця гра розважатиме вас годинами, і ви будете насолоджуватися нею.

7.8