Огляд гри Edge of Eternity

Огляд гри Edge of Eternity

Перегляньте Edge of Eternity сьогодні, розроблений Midgar Studios і випущений Dear Villagers.
Ця гра була випущена у відкритих, пригодницьких і екшн стилях і для багатьох платформ.
Це видно з того моменту, як приголомшливий відкритий світ виходить на екран. Щоб створити сучасну JRPG, яка використовує класичну формулу 1990-х років, і створити такий великий 3D-світ, потрібні амбіції для маленької студії. На мить, з появою ностальгії JRPG, Edge of Eternity здавалося, що зміг це здійснити, але це не досягло такого великого результату.

«Край вічності» починається, коли солдат під час подорожі Даріуном отримує повідомлення від своєї сестри Селен, що повідомляє йому, що його мати страждає від смертельної хвороби, яка називається корозією. Целлен просить свого брата залишити армію і піти до дому їхньої матері, але перш ніж Даріус встиг вирішити, на його команду нападають архіеліти, інопланетна ворожа сила, яка напала на планету Хейрон. Звідси гравця кидають на годинну бойову підготовку, яка не справляє першого чудового враження. Замість того, щоб демонструвати свій прекрасний відкритий світ, Edge of Eternity пропонує колекцію нарізних сцен, щоб побудувати свою історію у передмові. Під час гри роликові сцени візуально затьмарюються декораціями і впливають на їх ефективність. Шкода, що Midgar Studios почала працювати пасивно в найменшій візуальній привабливості середовища.

Коли Даріусу і Селені вдається подорожувати, щоб знайти ліки від корозії, відкритий і сліпучий світ Гарріона відразу помічається. Є багато моментів, коли гравець зупиняється, щоб подивитися на пейзаж у прекрасних деталях. Це не ідеально, тому що ворожі анімації та персонажі на карті трохи неслухняні, але її яскравий світ сповнений багатьох корисних скарбів, які ви можете знайти. Досліджувати скрині, запаси, броню та зброю, які допомагають створити команду, весело. Сировина, знайдена по всьому світу, необхідна для модернізації зброї і навіть витратних матеріалів, таких як зілля. Подорожі роблять більш приємними завдяки великому пухнастому коту на ім’я Некару, а резервні очки дозволяють гравцям телепортуватися до інших місць зберігання, які вони вже відвідали.

Ще одним елементом, який робить дослідження приємним, є його чудовий саундтрек. Це поєднання чудових пейзажів і саундтреку, яке вдало викликає ностальгію за класичними JRPG, з яких явно надихається гра. Однак один недолік – це менше вирізаних сцен. Озвучка в кат-сценах хороша, і Даріон — лише одна з небагатьох виконавців без відблисків, але це моделі персонажів, які не тримають свічку на місці. Моделі персонажів мають дуже щільну анімацію, і коли гра показує ближчий погляд на гравців, вони дійсно показують шви. Перетворює ці зображення на двосічний меч. Приголомшливий світ виникає миттєво, але різниця дуже близька.

Хоча світ виглядає цікавим і пропонує гравцям чимало справ, у більшості ігор історія дуже порожня. Це досить проста гіпотеза, оскільки Даріус і Селін відправляються в шлях лікування від корозії, щоб врятувати свою вмираючу матір, але для будь-яких серйозних змін потрібно кілька сезонів. Цілі основної історії рухаються вперед, і відсутність прогресу в історії стає настільки неприємною, що гравці уникають битв і спроб просто досягти цікавого розмноження історії. У міру розвитку сюжету Edge of Eternity настільки захоплюється своїми класичними JRPG, що шанувальникам цього жанру легко це вгадати. Неможливість відхилитися від стандартної формули та її повільний розвиток настільки руйнують історію, що багато гравців не відчувають жодного збудження чи прихильності до того, що відбувається.

Незважаючи на те, що Edge of Eternity має дорослі теми, пов’язані з війною та смертю, ці проблеми ніколи не досліджувалися. Одна з тем Даріуса і Селени постійно досліджується по всьому світу, і навіть закінчується добре, але це постійні відсутності з іншими персонажами, які навряд чи можна ігнорувати. А особливо один учасник партії, на жаль, недорозвинений. Хоча темпи зрештою збільшуються в останніх двох сезонах, шкоди вже завдано, і її майже недостатньо, щоб підтримувати дуже повільний старт, який триває без пам’ятних моментів.

На щастя, бойова система задовольняє набагато більше. Edge of Eternity поєднує в собі бойову систему, схожу на Active Time Battle, з гексагональним полем бою. Коли індикатор дії персонажа заповнений, усі інші індикатори призупиняються. Доступні дії включають регулярні атаки, заклинання та наступальні навички, а також здібності підтримки. Залишаючи ворогів позаду, наприклад, використовуючи слабкі сторони елемента, додає більше шкоди. Бій починається з боротьби з ворогами на карті, і гравці можуть використовувати механіку рубання, щоб отримати перевагу на початку битви. Кожен персонаж у партії має фіксовані ролі, від яких важко відхилитися. Однак додавання дорогоцінних каменів до зброї дозволяє гравцям підвищувати різні бойові характеристики та додавати різні навички. Вирівнювання зброї відкриває більше слотів, щоб зробити дорогоцінні камені більш потужними, надаючи гравцеві багато навичок для використання в бою. Це проста бойова система, яка змушує гравців постійно розглядати нові стратегії, оскільки вороги стають все важче.

Бій дійсно сяє крізь бас. Це часто вимагає від гравців стратегічного використання переваг певної бойової механіки або середовища. Наприклад, на трав’яних полях можна скинути на противника запальні бомби, щоб збільшити залишкову шкоду від вогню. Бої з босами – це гарний виклик, який вимагає продуманого планування, щоб отримати перемогу, і дуже цінний. Конкретна зустріч у п’ятому розділі може здатися неможливою після перших спроб, але експериментування з різними стратегіями є ключем до остаточної перемоги. Однак, згідно з JRPG 1990-х років, яка надихнула гру, фінальна битва боса Edge of Eternity дуже довга і складна в порівнянні з рештою гри.

Бої – це перша область, де спостерігаються незначні технічні проблеми з Edge of Eternity. Бойова мережа розташована в тій же зоні, де гравці вступають у бій. Дотик — це добре, але іноді воно може викликати неприємні переміщення персонажів навколо об’єктів на карті та застрягання настільки, що їм просто доводиться сидіти на місці. Звуковий баланс нерівномірний, оскільки звукові ефекти часто взагалі не чутні, а був випадок, коли в певній сцені у персонажа був обрізаний голос. Незважаючи на те, що немає ніяких проблем з порушенням гри, і ніщо не псує гру, незначні проблеми є значними.

8.5
7
5
7

Зрештою, Edge of Eternity — це хороша гра, приголомшливе середовище та саундтрек значною мірою задовольнять кожного шанувальника JRPG. З її інтригуючою бойовою системою цього має бути достатньо, щоб зробити це гарним досвідом, але відсутність фокусування історії робить цю гру не такою, що запам’ятовується та фантастичною.

6.9