Rune Factory 4 Special огляд

Reviews

Rune Factory 4 Special огляд

У сьогоднішньому огляді ми подивимося на Rune Factory 4 Special, яка пропонує вам дивовижну пригоду в країні Сульфії, гру в жанрі екшен і пригод, розроблену та опубліковану Marvelous Inc.

Історія Rune Factory 4 є чимось типовою JRPG, з деякими цікавими та незабутніми фрагментами однакового розміру. Характер ігрового процесу передбачає декілька стилів гри. Проте, даючи завдання завершити основну історію, це дозволяє каузальним гравцям робити це скільки завгодно. Гравці починають гру забутою людиною, яка просто впала з дирижабля. Ситуація, яку спочатку помилково сприймали як принца чи принцесу, швидко вирішується, коли гравці беруть на себе завдання керувати великою фермою в центрі сільського міста та досліджувати явища, пов’язані з місцевими монстрами в околицях. У більшості випадків гравцям доводиться розвиватися у своєму власному темпі, і лише кілька ключових персонажів і будівельних блоків заблоковані за історією. Новачки серіалу, імовірно, будуть займатися сільським господарством та зосередитися на елементах соціальної SIM-картки, поки не відчують потребу в пригодах для нового матеріалу, або періодично атакуватимуть монстрів і розвиватимуть історію, поки не відчують потребу в сільському господарстві, кулінарії тощо. Створюйте краще обладнання та обладнання. Без кінцевого терміну переходити між двома тактиками або знайти комбінацію керування ігровим процесом цілком прийнятно.

При такій свободі прогресу сама історія не завжди має такий емоційний вплив, як могла б. Гра складається з трьох основних сюжетних дуг, хоча третя виступає в основному як післяігровий. У перших двох арках гравцям доручається грати в стандартну RPG, щоб врятувати своїх друзів, місто, країну і, зрештою, світ, до того, як арка після гри поверне історію до більш локальних проблем. Усі ці проблеми здаються важливими, коли вони виникають, але коли гравці розуміють, що їм може знадобитися сезон, щоб розвинути ріпу 10 рівня, перш ніж вони прогресують, навіть найефективніша розповідь зникає в забуття. Це не означає, що історія погана, але як тільки гра закінчиться і перейде до інших ігор, гравці, ймовірно, не будуть довго думати про вплив, який вони справили на землю Салафії.

Аграрні елементи Rune Factory 4 і соціальна SIM-карта залишаються в свідомості гравців набагато довше. Як і більшість фермерських ігор із SIM-карткою, є продукти для вирощування, риба для риболовлі та місцеві NPC для дружби та побачень. Усі ці елементи добре зроблені, як можна очікувати від четвертої частини серії, заснованої на успіху франшизи Harvest Moon / Story of Seasons. Щоб керувати гравцями глибшими елементами ігрового процесу, у місті є дружня поштова скринька, яка пропонує щоденні завдання, такі як «збирати 10 ріп» або «підвищити рівень дружби всіх у місті». Нагородою за виконання завдань є нові інструменти, нові типи зерна та нові предмети, які допоможуть підвищити врожайність ферми. Деякі запити надходять і від жителів міста. Rune Factory 4 сяє у розвитку своїх пам’ятних городян, тих, хто висуває свої вимоги, наприклад, коваля, який завжди хоче швидко заробити, або відважної жінки-лицаря, яка зобов’язана захищати місто, але дуже налякана. Духи смерті Взаємодія між персонажами завжди приємна і часто досить смішна.

Rune Factory 4 працює на основі календарної системи, яка стала одним з основних продуктів Farming-sim. Одна хвилина для гравця означає одну годину гри, а цей годинник і вимірювач витривалості встановлюють обмеження на те, що гравці можуть робити щодня. Ці обмеження не є проблемою, якщо в грі є довші чорні діри, тому що в ході гри фермерство може стати більш автоматизованим, а витривалість можна відновити, якщо поїсти або відвідати громадську лазню. Чотири сезони весна, літо, осінь та зима проходять із різноманітними веселими фестивальними днями. Фестивалі зазвичай включають своєрідне завдання, в якому гравці протистоять городянам, щоб принести або зробити приготований продукт або їжу, наприклад, зловити якомога більше риби за вісім годин. Багато призів не варті зусиль, щоб виграти, тому насолоджуватися тим, що часто трапляється, є кращим варіантом, ніж збереження, скидання та повторна спроба.

Хоча Rune Factory 4 ніколи не плутають з Atelier, Rune Factory 4 пропонує широкий вибір ремесел. Гравці можуть готувати продукти, які вони вирощують, використовуючи 12 кухонних приладів, кувати й налаштовувати сотні обладунків та зброї, а також виготовляти кілька інших медичних та декоративних предметів. Нові рецепти для всього цього можна навчитися, споживаючи хліб, який продається в місцевому ресторані. Якщо вміння людини в певній області досить високі, з’їдаючи буханець хліба, відкриються страви з більшим лікувальним потенціалом або рецепти сокир, які завдають більше шкоди. Хоча майже всіх виробів ручної роботи можна уникнути, купуючи все в різних магазинах міста, ціни високі і не завжди того варті. Час, потрібний для створення цієї чудової зброї та її оновлення, щоб подвоїти збиток із додатковими елементарними здібностями, приємний і того варте.

Незалежно від того, як ми отримуємо нові мечі чи будь-яку іншу зброю на вибір, вони часто використовуються, тому що Rune Factory 4 – це екшн-рольова гра, незважаючи на кришку SIM-карти. Щоб розвивати історію, гравці повинні подорожувати далеко і навкруги, щоб відкрити підземелля, які потрібно дослідити. На щастя, є варіанти швидкої подорожі як до віддалених, так і віддалених місць, які дозволяють легко керувати дослідженням за годинниковою стрілкою. Крім того, прості зіткнення, які складають більшість бійок, легко керувати. Автобуси є винятком і часто вимагають більш продуманої техніки та завантаження обладнання. Хоча стандартна складність не є надто складною для тих, хто витрачає час на боротьбу, підвищення рівня та створення крафтів під час дослідження, є важкий повзунок, щоб битися, тому ті, хто шукає легший або більш складний досвід, можуть це зробити. Відчуйте це.

Також гравцям доступна можливість залучити в бій двох помічників. Жителі міста охоче приєднаються до нього на деякий час, і, просто доставляючи їм обладнання, вони набирають рівні і можуть бути оснащені обладнанням. Багато монстрів також доступні для приборкання. Коли вони живуть у фермі, вони можуть зрошувати та збирати врожай або брати участь у війнах. Як і NPC, вони здобувають досвід і використовують його для досягнення високого рівня. Хоча ці допоміжні засоби ніколи не плутають з штучним інтелектом геніального рівня, їх цінно супроводжувати, особливо коли гра просувається, і гравці можуть найняти монстрів високого рівня. Permadeath у Rune Factory 4 не викликає занепокоєння, оскільки місцевий лікар із задоволенням реанімує гравців за певну плату, якщо вони помруть, а монстри та NPC зрештою зціляться самі. Незважаючи на високі ризики деяких битв, елементи екшену RPG ідеально відповідають загальному ігровому характеру гри в цілому.

Основною зміною від Rune Factory 4 до Rune Factory 4 Special є перехід від подвійного екрана до одного. Зміна виконана добре. Дивовижна інтегрована інформація про зміщення зазвичай надається на другій сторінці для накладок, доступ до яких можна отримати за допомогою кнопок ZR, ZL, R і L. Карти можна відображати напівпрозоро в нижньому лівому куті головного екрана в двох розмірах або приховати зовсім. Під час виготовлення, покупок у магазинах або коли потрібна більш детальна інформація про предмети, інформаційні поля в правій частині сторінки можна збільшувати. Інші зміни, внесені в Rune Factory 4 Special, є суто естетичними і були оновлені до високоякісної графіки. Фон і меню виглядають чудово в ручному режимі, хоча обидва вони трохи розмиті на великих телевізорах. Спринти також демонструють певний ступінь пікселізації, особливо коли перемикач підключено. Ці графічні помилки жодним чином не применшують загальної краси гри. Існує велика різноманітність кумедних монстрів, з якими можна битися або завербувати, багато різних полів зору та підземел, які потрібно досліджувати, а також велика кількість городян з унікальним дизайном.

Контент, доданий до Rune Factory 4 Special, фокусується на NPC. Короткі попередньо відтворені відео кожного основного NPC, які показують гравців, які зустрічаються з ними вперше, добре зроблені, оскільки початкова послідовність оновлюється. Існує режим молодят, який додає додаткову історію для обраного чоловіка пізніше в грі, хоча шлюб, як і багато інших подій у місті, є абсолютно випадковим, і деякі гравці можуть ніколи не додавати цей вміст. Не бачать, незважаючи на тижні знайомства і підвищений любовний інтерес обраного персонажа. У оригінальній версії сюжетна арка після Rune Factory 4 може розпочатися в грі за сезони або роки на основі іншої випадкової події. У Rune Factory 4 Special це сталося дуже швидко і протягом кількох днів після перемоги в оригінальній грі.

Звук у Rune Factory 4 Special можна випадковим чином описати як «дуже хороший». Для спеціального видання додано можливість використання японського або англійського звуку. Не кожен рядок озвучений, але добре виконаний. Його саундтрек є ідеальною межею між незабутнім і приємним, те, що не перестає працювати, щоб послухати, але не відчуває потреби обрізати звук. Це цілком узгоджується із звичайним, спокійним підходом у багатьох із цих ігор.

Графічний
7
8