Огляд гри Synthetic Lover

Огляд гри Synthetic Lover

«Настав 2066 рік… Люди змогли створити тих, чиїм єдиним обов’язком було служити… і я один із них». Ігри з візуальними романами не є для мене новинкою, я читав як стандартні романи Otome, так і вестерни, які, на мій погляд, дуже популярні, але я все ще не звертав особливої ​​уваги на один відносно важливий жанр: BL (або Boys Love , жанр, в якому і головні герої, і любовні інтереси — чоловіки). Я не кажу, що я зовсім не знайомий з BL, але деякі з них досі вислизають від моєї уваги, і якби я не приділяв їм більше уваги, я б не знайшов такої інді-перлини, як Synthetic Lover.

Гра є однією з останніх візуальних новел у стилі BL, яка має гарне оформлення та чудову озвучку, але в той же час вона пропонує нудну історію з невеликим вибором, і я очікував більш яскравого вмісту. Хоча в більшості візуальних романів головну роль відіграє сюжет, але в грі Synthetic Lover відсутні деякі стандарти цього жанру, що вас дещо розчарує.

Перше, що привабило мене в цій грі, це її візуальний стиль, який був дуже красивим. Все так гарно намальовано – герої, фон. Другою перевагою, безсумнівно, була музика. Мені так сподобалося, що коли я закривав гру, я взагалі не хотів вимикати звук. Озвучка персонажів також заслуговує особливого визнання, оскільки ми бачимо таку рису в дуже небагатьох візуальних романах. Історія Synthetic Lover розгортається в 2066 році, коли вчені створили серію так званих «біотів» і тепер беруть участь у багатьох сферах суспільного життя, включаючи розваги.

Наш головний герой Юніт 532 — біот, пізніше названий «лан», який працює в центрі розваг для дорослих «Ляльковий дім», і спокійно займався своїми справами, але щось трапилося з клієнтом, що змінило його життя назавжди. і тепер він шукає спосіб повернутися туди, де був раніше, і для цього йому потрібно знайти когось, хто пов’язаний з тим інцидентом. Коротше кажучи, ця гра — коротка історія про те, як головний герой, будучи біотом без своїх бажань, стає більш людяним, починає проявляти емоції і, залежно від вибору, приймає або відкидає їх. Він має елементи наукової фантастики та кіберпанку та показує світ майбутнього досить близького до нас.

Історична передумова гри була хорошою, але не вистачало кількох елементів, які зробили б її чудовою: 1) відсутність налаштування для Biot, 2) відсутність вказівок, чи певні дії ведуть до романтики чи цивілізації, і 3) дуже мало розгалужень у сюжетній лінії. Це впливає ваш вибір. Що стосується історії, то є два основних шляхи (залежно від того, кого ви обираєте своїм спільником), і вони дуже різні та практично не збігаються – два дуже різні досвіди залежно від того, який шлях ви виберете. Ви отримуєте відносно довго . Також є багато кінцівок. Наш герой стикається з двома любовними шляхами, кожен з яких належить одному персонажу: Бастіану та Террансу.

Бастіан — бармен і клієнт, якого шукає 532. Він дуже любить свою роботу і досить вправний, але він абсолютно безрозсудний, коли справа стосується біотів. Він дуже емоційний і навіть вразливий, і його життя непросте, тому завдання 532 – підтримати його. З двох запропонованих шляхів цей мій улюблений (я люблю таких персонажів). Краще спочатку пройти його, а потім переходити на наступний шлях.

Терранс — працівник організації Guiding Light, чия робота полягає в основному в роботі з Біотом. Він знаходить 532 у барі, де працює Бастіан, і пропонує свою допомогу. На перший погляд він здається спокійним і врівноваженим, в деяких випадках навіть холодним і відстороненим. Але він справді хоче допомогти нашому біоту в такій складній ситуації та занурений у те, що йому подобається: допомога біотам. Його шлях цілком можна назвати повільним; Кому це подобається, транс трек сподобається. Мені самому це не подобається, але траса не була важкою і нудною. Завдання 532 на цьому шляху – допомогти відкритися трансу. Воно того варте, адже за маскою спокою ховається людина, яка дуже піклується про свого партнера.

Мені дуже сподобалося, що Synthetic Lover не з тих ігор, де герої закохуються лише тому, що це необхідно для сюжету. Навпаки, в цій грі люди знайомляться один з одним і їхні почуття розвиваються з часом, і це дуже реалістично і навіть красиво. Дійсно, на прикладі біологічно сконструйованої антропоморфної любові відкриваються філософські питання про те, що робить нас особистістю. Діалоги всі озвучені, а голоси такі гарні, що мені так подобається. Загалом, я б рекомендував Synthetic Lover усім, хто хоче мати багату історію та поступовий розвиток стосунків.

8
7.5
6.5
8

«Synthetic Lover» для мене дуже приємне знайомство з романами БЛ. Всі елементи органічно поєднуються між собою; Жоден аспект гри не пропускається. Цей роман є доказом того, що можна одночасно розвивати персонажів і показувати дійсно цікавий сюжет без дірок. Незважаючи на невелику кількість романтичних інтересів, обидва шляхи досить сильно відрізняються один від одного; Немає однакових типів. Рекомендую як тим, хто вперше знайомиться з романами, так і тим, хто їх читає давно.

7.5