Огляд гри The Bridge Curse: Road to Salvation

Жанр жахів дуже різноманітний порівняно з іншими жанрами, і можна створити багато різних назв на тему страху, кожна з яких присвячена певній темі. Від екзистенціальних до психологічних страхів і погоні за нестримним ворогом, усі вони так чи інакше вважаються підмножиною жанру жахів, хоча за останні кілька років у цій галузі було опубліковано багато блискучих назв. The Bridge Curse: Road To Salvation — одна з останніх інді-горрорів, розроблена тайванським розробником SOFTSTAR і нещодавно випущена для консолей наступного покоління та ПК. Ця гра заснована на однойменному фільмі, тому більшість її страхів базуються на реальності.

Сюжет гри заснований на відомій тайванській міській легенді та розповідає про події, що сталися на мосту університету Тунху. Шестеро героїв відтворюють церемонію на цьому мосту, щоб знайти знаменитого привида, але все йде не дуже добре, і незабаром вони розуміють, що потрапили в пастку прокляття і також повинні втекти від привида. Історія цієї гри не просто описує простий процес відкриття душі. Деякі з героїв також мають приховані мотиви, що стоять за випробуванням на мужність.

Наприклад, у деяких кутках гравці знайдуть багато предметів, які безпосередньо пов’язані з передісторією історії, але не мають нічого спільного з основним сюжетом історії. Таким чином, у цій грі є завершення повної колекції, коли всі предмети зібрано, прихований секрет відкривається, і коли гравець завершить тиждень гри, якщо він зіграє знову, він відчує, що багато ексцентричних ліній відразу зрозумілі з першого погляду, а дії та мотивація багатьох персонажів чітко відображені на екрані. Тому можна сказати, що манеру розповіді цієї історії можна вважати родзинкою поряд із жахом.

Під час гри ви граєте за шість різних героїв і рано вранці досліджуєте гуртожитки, будинки консультацій, офіси та інші дивні місця кампусу. Розмову героїв під час гри можна розглядати як підсилення напружених моментів. Кожен із героїв у грі має особливу рису характеру, наприклад, хлопчики, як правило, бояться привидів і роблять смішні речі, тоді як дівчата, як правило, сильні та не бояться привидів. На щастя, персонажі гри часто симпатичні та запам’ятовуються, а атмосфера гри настільки різна, що викликає у вас відчуття страху. Під час гри ви час від часу стикатиметеся з ворожими привидами, і ваш єдиний вихід — втекти або сховатися.

The Bridge Curse: Road To Salvation у будь-який час перемикається між різними героями, щоб почати розповідь про пригоди, а спеціальний процес пригод полягає в тому, що гравці збирають предмети по всьому кампусу, щоб дізнатися правду історії. Весь наративний простір дуже схожий на техніку монтажу фільму. Кінець розділу присвячено ключовій ролі головного героя, а потім оповідь відкривається з нової точки зору. Насправді більшість сцен у грі містять в основному страшних привидів, і лише відтворення страшної атмосфери недостатньо, і страхи перетинаються з дослідженням і вирішенням головоломок, що робить гру відносно середнього ритму.

Загалом, ігровий процес дуже захоплюючий лише протягом обмеженого часу і надовго буде нудним. По дорозі ви зустрінете багато головоломок, які не так складно і легко вирішити, і в той же час вони не дозволяють вам піти в інші місця, окрім місця, де вам потрібно досліджувати та знаходити речі для вирішення головоломка. Інші головоломки здебільшого включають збір кількох предметів і розміщення їх у певному порядку.

Будь-хто, хто грає в ігри жахів, шукає двох видів досвіду: постійно експериментує між страхом і страхом страху та поступово відкриває правду історії в дивній та жахливій атмосфері, щоб відчути процес дослідження. Враховуючи результати кіно- та телеадаптації, «Прокляття мосту: Дорога до порятунку» вдало в обох аспектах. Перш за все, у грі використовується реалістичний 3D-ефект від першої особи, а також використання тіней і світла досить добре, спалах у темряві та світло в дивній кімнаті можуть викликати у людей велике хвилювання та привабливість. З точки зору ритму історії, монтажна оповідь з точки зору головного героя разом із переплетеним процесом вирішення головоломки та сюжетом жахів робить весь ритм більш плавним, і ви не відчуватимете нудьги та втоми після досвід. Найбільша проблема з Bridge Curse: Road to Salvation полягає в тому, що вона не робить нічого цікавого з ідеями ігрового процесу.

Графіка гри не відрізняється нічим видатним, тільки дизайн середовища дійсно фантастичний і виглядає дуже правдоподібно з точки зору реальності. Це справді створює унікальну темну атмосферу, яка справді є єдиною в своєму роді. Саундтрек також чудово справляється зі своєю роботою та дуже добре працює у створенні страшних сцен.

У вас є можливість грати з оригінальним голосом і англійськими субтитрами, але мені не дуже сподобалося, що тайванці говорять дуже швидко, а іноді субтитри були надто довгими, і я не міг їх прочитати вчасно. Крім того, досить заплутані імена, які мають персонажі в грі, мені знадобився час, щоб зв’язати імена з реальними персонажами в грі. Також розчаровує те, що обидва та єдині 2 варіанти, які ви отримуєте в усій грі, насправді не мають значення, вони жодним чином не впливають на ігровий процес. Це гра з цікавою передумовою та структурою, яка сподобається не всім гравцям.

6.5
7
8.5
7.5

The Bridge Curse: Road To Salvation пропонує гарну історію та чудовий геймплей із страшною атмосферою. Історія перетворює гру не лише на місце жахів, але й на дослідження та дешифрування, вимагаючи від гравців розшифрувати та подолати злого духа. Хоча кінцівка здається задовільною, вона все одно сповнена напруги, яка також є ключем до історії. Хоча ця гра не дуже чудова, вона все одно пропонує дуже страшний досвід, і якщо ви любите жахи з елементом головоломки, я рекомендую купити гру.

7.4