Огляд гри Akimbot

Огляд гри Akimbot

Жанр, у який я найбільше грав у підлітковому віці, був 3D-платформер. Від таких ігор, як The Legend of Spyro і Crash до Madagascar і Chicken Little, поставити переді мною платформер із впізнаваним обличчям було достатньо, щоб я годинами розважався на PS2. Звичайно, з тих пір було випущено багато чудових сучасних платформерів, але є дещо в простоті платформерів епохи PS2, чого більшість розробників уникали.

Люди з розробника Evil Raptor не самотні з цим почуттям, оскільки після успіху сольного платформера Pumpkin Jack одного з членів їх команди, натхненного MedEvil, вони створили студію за Akimbot. Перша командна робота розробника, гра має приголомшливий успіх, яка розкриває основи платформи та бойових дій, а також забезпечує провідні в жанрі продуктивні якості. Можливо, у нього не дуже зручно грати, але ці роботизовані американські гірки з живої огорожі точно варті того, щоб спробувати їх уперше.

Те, що починається як проста втеча з в’язниці для нашого агресивного робота-найманця Екса та його напарника Шипсета, незабаром перетворюється на критичну місію для дуету, де їм доручено врятувати галактику від робота за допомогою злого програмного забезпечення під назвою Evilware. Зовні цей синопсис, ймовірно, звучить знайомо, але я думаю, що цього достатньо, щоб відхилитися від очікуваних передбачень цих сюжетних ліній.

Хоча дует Exe і Shipset починається як типова історія про команду двох протиборчих персонажів, вони точно не стають найкращими друзями до кінця своєї подорожі, натомість навчаються терпіти схильності один одного, і хоча Evilware є загальним A поганий хлопець, він стає кращим пізніше в історії, де йому дозволено спілкуватися з другорядним антагоністом, зла природа якого не обов’язково збігається з його власною. Нічого з цього не дуже глибоко, але це достатньо захоплююче, з трохи гумору, щоб підтримувати мотивацію продовжувати гру.

Я твердо вірю, що всесвіт Akimbot справді допомагає продавати неймовірну цінність виробництва. Графіка, спрямована на те, щоб знайти золоту середину між мультфільмом і реалізмом, справді приголомшлива. Незалежно від того, чи це барвистий пляж, спустошене поле бою, масштабна космічна битва чи далекий пейзаж мрії зблизька, мистецьке бачення Evil Raptor для цих просторів повністю реалізоване та згуртоване. Колір тут відіграє важливу роль, оскільки більшість планет мають чітку палітру, яка зображує приємне чи безлюдне середовище, хоча коричневі та зелені ніколи не менш цікаві, ніж сині та червоні.

Кат-сцени, які настільки ж візуально вражають і з’являються набагато більше разів на рівні, ніж я очікував, у середньому сприяють продуктивності. Хоча їх написання може не допомогти вам, якість їхньої презентації має бути більш ніж достатньою, щоб утримати вас. Простіше кажучи, презентація цієї гри не дуже далека від того, чого я очікував би від AAA-гри, але її досягла команда з менше десяти людей, що справді вражає.

Однак візуальні ефекти цих рівнів набагато цікавіші, ніж їхня структура, яка є дуже лінійною по всій дошці, бо сторони існують лише як місця для розміщення колекційних предметів гри. Хоча це швидко супроводжує гравця на його шляху, це перешкоджає потенційній можливості відтворення Акімбота, оскільки в майбутніх іграх є кілька альтернативних шляхів для дослідження. Навіть кілька рівнів з нелінійними елементами можуть значною мірою спонукати до повторного перегляду.

З точки зору геймплея, гра Akimbot ділиться на три частини: платформер, бій і сетпіки. Наш герой, Exe, є неймовірно плавним персонажем для керування, чому сприяє його швидка швидкість пересування, а також його здатність подвійного стрибка та ухилення. Ці дві прості здібності можуть запропонувати багато, оскільки ви можете комбінувати їх у будь-якому порядку, щоб швидко, але рішуче перемістити фіксовану відстань горизонтально чи вертикально залежно від ситуації, яка цього вимагає. Одиночний стрибок, а потім другий стрибок стане вашим хлібом з маслом комбо для уникнення снарядів під час боїв на арені, тоді як подвійний стрибок із наступним стрілом має вирішальне значення для проходження через великі проміжки. Все це чудово поєднується і ніколи не створює відчуття незручності.

З точки зору бою, ця гра діє як шутер на арені. Залишатися на місці — це суїцид, а розумне уникнення снарядів і влучне прицілювання необхідні, якщо ви хочете безпечно очистити кімнату. Що стосується налаштувань, я б відніс до них усе, що не має нічого спільного зі стандартним платформерно-бойовим циклом, оскільки тут є чимало різноманіття, від частин наземних і космічних апаратів до короткого керування кораблем до гравець.
Загалом мені знадобилося близько 10 годин, щоб виконати найскладнішу складність Акімбота, а ще 90 хвилин я витратив на очищення кількох втрачених предметів колекціонування та різноманітних досягнень. Це на 100% приємний досвід завдяки різноманітним завданням, починаючи від того, щоб не отримати шкоди в певній області, до досягнення конкретної мети протягом кількох ігор, а також наближається до колекції, яка має перевагу над кількістю. Навіть з точки зору технічного змісту, Akimbot, безсумнівно, є однією з найпопулярніших ігор, у які я грав останній час. Гра працювала майже бездоганно на моїх налаштуваннях, досягаючи 100-120 кадрів в секунду на максимальних налаштуваннях у кожному розділі гри за винятком кількох наступних рівнів, хоча навіть вони ніколи не опускалися нижче 60 кадрів в секунду. Крім одного сильного збою, який було швидко виправлено в період перед випуском, я не зіткнувся з проблемами, які негативно вплинули на мій досвід.
9
9.5
8
8

Акімбот зробив саме те, на що я сподівався. Платформер епохи PS2 з усіма сучасними функціями за запитом. Система руху в грі досить плавна, стрільба задовольняє, набори різноманітні, а візуальні ефекти приголомшливі. Він може не протистояти своїм аналогам і не може похвалитися щільною бойовою механікою чи захоплюючим дослідженням своїх конкурентів, але це все одно чудовий досвід протягом 10-12 годин роботи. Я сподіваюся, що Evil Raptor продовжить розробляти такі фантастичні платформери, тому що цей жанр заслуговує більших бюджетних зусиль, ніж ми бачимо зараз.

8.6