Огляд гри Alekon

Огляд гри Alekon

Одним із моїх найприємніших спогадів дитинства є літні канікули, які я провів за грою в Pokémon Snap на моїй старій консолі Nintendo 64, повторюючи її курси знову й знову, щоб отримати ідеальну картину, і мій передпубертатний розум над істотами. Кілька, яких я ще не знайшов , я схопився. Кілька років тому в моїй голові випадково виникло це запитання: чи існують інші ігри, схожі на цю назву? Відтоді я намагався знайти якомога більше ігор у жанрі стрілянини, і коли я натрапив на Alekon у магазині Nintendo Switch Store і переглянув перші кілька секунд трейлера, я справді був здивований.

Ця гра занурює вас у світ, за яким стоїть дуже чіткий і точний процес мислення. Чим більше ви граєте, тим більше сенсу матиме історія та те, що ви побачите. Це смішно та чарівно, і, що найважливіше, його геймплей настільки простий, що ви легко можете з ним зіткнутися. Ця гра мене дещо здивувала, але вона була бажаним доповненням. Усі персонажі такі унікальні та милі, і я завжди з нетерпінням чекав, що принесе наступна область.

Alekon — це казуальна гра з темою «творчості», основний геймплей якої полягає у фотографуванні істот під назвою Fictions і дослідженні прекрасного світу гри. На початку гри ви раптово переноситеся в інший світ, і казкова істота на ім’я Джеплі терміново просить вас допомогти відновити вашу «креативність», яка дала життя істотам і світу гри. Вам доручено знайти Алкона, втілення творчості, і врятувати цей світ від зазіхає нудьги, насправді нудьга є протилежністю творчості і працює проти неї. Метод досягнення творчості полягає в основному через фотографування всіх видів вигаданих істот у цьому світі. У грі є купа пояснень того, чому таким чином можна відновити креативність, тому я не буду вдаватися тут у подробиці.

З точки зору ігрового процесу, ігрову механіку Alekon відносно легко зрозуміти, але вона вводить значні нововведення в стиль стрільби на рейках. Є чотири основні зони, які можна розблокувати, і ви можете досліджувати 3 фіксовані маршрути, майже як традиційна формула, що використовується в іграх цього жанру, але коли ви дослідите всі маршрути, ви розблокуєте варіант безкоштовного переміщення, який це дає вам щоб витратити час на створення ідеального зображення кожної художньої істоти в різних позах, кожна з яких має свої власні кадри та точки.

В Alekon можна сфотографувати понад 50 вигаданих тварин, і кожна з них має унікальні характеристики та особливу особистість, яка повністю відрізняється від покемонів. Ви можете розмовляти з цими істотами та взаємодіяти з ними, і кожна з них дасть вам цілі. Хоча ви можете грати в гру як звичайно, ви можете випробувати себе, щоб отримати ідеальний бал за свої фотографії. Гра оцінює ваші фотографії на основі певних аспектів, головним чином розміру, видимості, кута та центру. У цій грі ви, ймовірно, проведете більшу частину свого часу, блукаючи по кожній області, розгадуючи головоломки, знаходячи секрети або відкриваючи нові позиції вигадок.

На мій погляд, найбільше нововведення Alekon полягає в тому, що істоти, яких ви вперше фотографуєте у своєму центральному світі, який називається Dream’s Doorstep, оживають, що поступово перетворює територію з нудного й млявого місця на місце, повне кольорів. і активність. Ця зона також дає вам можливість поговорити з істотами, допомогти їм у виконанні квестів і, здебільшого, грати в міні-ігри, унікальні та різні для кожного виду. Це дійсно додає характеру та шарму ігровим істотам і є чудовим способом заохотити гравців інвестувати в них, коли франшиза, як Pokémon, уже має так багато залежностей.

Графіка гри приємна, а музика красива і приваблива. Гра рухається швидко. Кожна ваша дія, будь то блукання чи розгадування головоломок, винагороджує вас, розвиваючи історію або відкриваючи унікальні механізми. Що стосується елементів керування, я вважаю, що все дуже чуйне та просте у використанні. Ви розблокуєте багато нових здібностей протягом гри, а елементи керування працюють добре та не надто складні. Загалом, ця гра є чарівною та чудовою грою, ігровий процес досить простий, але також дуже розслаблюючий та приємний.

9
8.5
8
8.5

Я можу з упевненістю сказати, що Alekon пропонує покращену версію Pokémon Snap не лише через його чарівний художній стиль, але й через те, що геймплей дещо змінився та додав багато захоплюючих елементів. Загалом, я був схвильований, коли побачив Alekon, і, на диво, я ще більше схвилювався, коли грав. Його легко підібрати та грати, а прогрес приносить задоволення. Можливо, мені навіть буде трохи сумно закінчувати це, але воно було того варте.

8.5