Огляд гри IXION

Огляд гри IXION

Якщо ви фанат симуляторів містобудування та управління ресурсами, ви, мабуть, випробували успішну гру Frostpunk. Ця гра зробила революцію в стилі управління ресурсами, представивши нові інноваційні елементи, і мала таке привабливе середовище та ігровий процес, що ви не зможете забути їх протягом тривалого часу. Після виходу цієї гри багато творців намагалися представити назву, схожу на згадану гру, хоча в деяких випадках їм це певною мірою вдавалося. Одним із таких випадків є гра IXION, яка є симулятором та управлінням ресурсами з упором на виживання, яка дуже схожа на Frostpunk з точки зору ігрового процесу та навіть камери, але з тією різницею, що її історія розгортається в космосі. Продовжуйте переглядати цю гру разом з нами.

IXION — це симуляція будівництва та управління містом, у якій ви намагаєтеся самостійно керувати космічною станцією. Ви граєте за капітана недобудованої космічної станції під назвою Tiqqun, яка постійно розвалюється. Насправді ця гра має відносно складний ігровий процес, який поєднує міські елементи, засновані на просторі та управлінні ресурсами, з дослідженням зоряних систем. Ваше завдання – подорожувати між зоряними системами, щоб знайти новий дім для людства. Ви відповідаєте за такі завдання, як забезпечення інфраструктури станції, управління населенням, дослідження міжзоряного середовища та виживання.

Космічна станція Tiqqun вважається притулком для людства, побудованим з метою пошуку нової планети. Космічний корабель має все, що потрібно людям для життя, а також має дуже потужний двигун VOHLE, який дозволяє станції переміщатися між зірками. Під час гри ви в основному переслідуєте дві головні цілі: зберегти свою команду в живих якомога довше та знайти відповідну планету, де ви зможете відновити цивілізацію.

Геймплей IXION поділений на три окремі, але взаємопов’язані частини, перша з яких — це внутрішня частина космічної станції Tiqqun, де ви проводите більшу частину свого часу. Саме в цій частині гра найбільше схожа на стандартний симулятор керування. У цьому розділі ви повинні зробити все можливе, щоб ваша команда залишалася живою та щасливою, ви можете побудувати їм будинок і забезпечити фіксований раціон. Для цього вам потрібно створити виробничі ланцюги для різних ресурсів, таких як сплави та полімери. Буквально, якщо ви не витрачатимете сотні тонн сплаву на тиждень на обслуговування свого космічного корабля, ви вибухнете, і гра закінчиться. Ви повинні використовувати ці ресурси для будівництва ремонтних об’єктів, а також для розвитку та розвитку своєї космічної станції.
Друга частина пов’язана із зовнішнім виглядом станції, який має набагато простіший вигляд, ніж інтер’єр. У цьому розділі вам потрібно переміщати Тіккун між планетами, і ви маєте завдання будувати різні типи сонячних панелей, щоб отримати більше енергії. Також в цій частині ви можете насолодитися переглядом чудових космічних декорацій гри. Третя частина ігрового процесу пов’язана з оглядом зоряної системи, в якій ви зараз перебуваєте, і дозволяє вам керувати дослідницькою системою космічної станції, наприклад, ви можете відправляти різні зонди на інші планети, щоб отримати різні ресурси. Ваша подорож насичена сонячними бурями, страйками та іншими речами, які вам завжди потрібно ретельно планувати.
Ця назва добре поєднує різні елементи управління ресурсами та містом із дослідженням різних зоряних систем на вашому шляху. Гра має дуже цікаву розповідь, яка включає відповідний голос і вибір гравця. Крім того, вибір, який ви робите під час розділу історії, має власні наслідки та впливає на кінець історії. Різні варіанти, які ви можете робити під час подорожей і в дереві технологій, дають різні ефекти. Під час подорожі можна знайти багато другорядних сюжетних елементів, які дадуть вам привід повертатися.
Саундтрек IXION винятковий, а озвучка персонажів виконана правильно. Озвучення різних частин зроблено найкращим чином, і ви можете зануритися в жваве середовище гри. Що стосується графіки, ми бачимо використання реалістичного науково-фантастичного стилю дизайну.
8
7
7.5
7

IXION — це чудова гра для керування ресурсами із захоплюючим науково-фантастичним оповіданням і гідною складністю, яка може бути дещо складною для новачків у цьому жанрі. Але для досвідчених гравців цей рівень складності дуже добре збалансований. Ви завжди повинні звертати увагу на кількість своїх працівників, а це найважливіший і обмежений ресурс, який у вас є для всієї гри. Якщо ви втратите їх повністю або втратите багато з них, гра стане складнішою, оскільки ви не зможете їх повернути. Якщо ви цікавитеся науковою фантастикою та іграми про управління містом, ця гра є однією з тих речей, у які ви повинні пограти.

7.4