Огляд гри Ultimate ADOM – Caverns of Chaos

Сьогодні стиль «Roguelike» вважається одним із найпопулярніших і популярних стилів у світі відеоігор, у якому всі структури етапів та ігрового світу абсолютно випадково сформовані та розміщені разом, і якщо вас уб’ють або зазнайте невдачі на етапі Їжте, вам доведеться почати цей етап знову з самого початку, але цього разу ви зустрінете нові речі, які відрізнятимуться від попереднього разу, і ви отримаєте свіжий і новий досвід. Ця проблема підвищила цінність повторюваних ігор цього стилю та змусила гравця не втомитися від її багаторічного досвіду.

Однією з найуспішніших ігор типу roguelike, коли-небудь випущених, є ADOM, що розшифровується як «Ancient Domains Of Mystery». Цей заголовок має блискуче поєднання сюжетного змісту, елементів стилю рольової гри, дослідження та гнучкої стратегії та бою. Перша версія цієї популярної гри, розроблена Томасом Біскупом, була випущена в 1994 році, і я можу сміливо сказати, що ця класична версія вважається однією з найкращих ігор цього жанру всіх часів. Ваша мета в цій серії ігор — зупинити сили групи під назвою «Хаос», які атакують світ Анкардії. Остання версія цієї гри називається Ultimate ADOM – Caverns of Chaos, яка, на жаль, через численні проблеми не змогла з’явитися в розмірі попередніх версій.

По-перше, я хочу сказати, що цю гру ні в якому разі не слід вважати повною версією, і, схоже, творці відмовилися від цієї назви, перш ніж вона була повністю закінчена. Ця гра є офіційним продовженням серії ADOM, яка була випущена через 25 років, і має знову запропонувати гравцям сучасний досвід, натхненний класичними елементами roguelike, де ви можете постійно приймати численні виклики в підземеллях гри. Оскільки основна увага ігрового процесу цієї серії зосереджена на елементах стилю повзання підземелля, досліджуючи ігровий світ, ви стикатиметеся з різними типами ворогів, убивши яких, ви зможете покращити свого персонажа та отримати додаткові предмети. У цій грі є нескінченні підземелля, незліченна кількість монстрів, прищеплення частин тіла ворогів до вашого власного тіла, будівництво різних предметів і велика кількість дерев навичок, кожне з яких забезпечить вам дуже багатий досвід.

Історія Ultimate ADOM – Caverns of Chaos розгортається у фантастичному світі та продовжує свою попередню версію. Зло було переможено, і мир повернувся на землю Анкардії, і завдяки цьому жителі цієї землі можуть знову відчути відчуття безпеки та миру. Але незабаром розпочинається повномасштабна війна між різними народностями цієї землі, яка приносить плачевні наслідки. У цій ситуації сім різних фракцій намагаються взяти під контроль цю землю після Великої війни та отримати перевагу, і в результаті в кутку цього світу та всередині величезної та таємничої печери під назвою Печери Хаосу сили Одні з найзлісніша з цих семи фракцій, яка називається «Хаос», ховається й чекає слушної нагоди, щоб завоювати світ.

Ви граєте роль героя, який має доступ до широкого спектру зброї та заклинань і вирушає в небезпечну подорож. Ви повинні спочатку об’єднатися з однією з кількох національностей у ігровому світі, а потім відправитися в небезпечну територію, повну ворогів у Печерах Хаосу. Ви матимете велику свободу у виборі типу альянсу з різними фракціями гри, наприклад, ви можете приєднатися до групи найманців, щоб заробити більше грошей, або стати групою лицарів, які рухаються до світла та віддають перевагу шляху перевагу правди над злом або навіть перейти на темну сторону і стати членом сил хаосу. Кожен ваш вибір визначає, як ви підійдете до постійно мінливих печер хаосу перед вами. Те, як ви справляєтеся з підземеллями, є дуже важливим і визначає, наскільки добре ви зможете виконувати місії. Для вашого персонажа також є різні здібності, з яких ви можете вибрати. Графіка і візуальні ефекти гри дуже привабливі і видовищні, а саундтрек і озвучка відмінні.

Ultimate ADOM – Caverns of Chaos — це весела та добре зроблена гра у стилі рогаль, і, незважаючи на багато негативних відгуків, які вона отримала, здається, що нещодавно було додано багато. У мене така ж проблема з багатьма іншими іграми roguelike: ви витрачаєте багато часу на створення персонажа, і він гине за дуже короткий проміжок часу, тому вся ваша важка робота витрачається даремно. Ultimate Adom виглядає набагато менш ненависним, ніж класична версія Adom, але він все одно досить жорсткий. Я помітив, що гра працює на швидшій анімації відносно високої якості, і коли я змінив налаштування, я помітив, що вона виглядає набагато краще. Загалом, незважаючи на те, що ця гра має багато проблем і має багато недоліків, вона все одно досить цікава для гри.

7
6.5
7