Огляд гри Whateverland

Огляд гри Whateverland

Whateverland — це найновіша пригодницька гра від іспанського розробника Caligari Games, яка обіцяє вам стати тим, ким ви хочете бути, і дарує новий унікальний досвід із вибором, який надає вам протягом історії. Це нелінійна гра «вкажи й клацни» з повною озвучкою, чудовим мистецтвом і прекрасним саундтреком, яка розповідає цікаву історію з розгалуженими шляхами на вибір і власними головоломками. Легкий гумор у поєднанні з добре підібраним музичним супроводом підсилює похмуру атмосферу гри завдяки рисам Тіма Бертона, але все це може здатися трохи поспішним. Гра все ще потребує багато роботи та вдосконалень, щоб забезпечити гравцям зручну роботу.

У цій пригоді ми граємо за Вінсента, нещасного дрібного злодія, який робить непробачну помилку, намагаючись вкрасти не в тієї людини, і незабаром дізнається, що ціна висока. Те, що має бути простим завданням, стає складним, коли нешкідлива стара жінка, яку він намагався пограбувати, виявляється могутньою та загадковою відьмою, яка застає його несподівано посеред завдання та висилає в покарання до Країни, зловісна та чарівна. Неверленду, де всі його мешканці отримують дар безсмертя в обмін на те, що ніколи не зможуть покинути його і залишитися там назавжди. Ваша мета — зібрати сім фігур від восьми людей, розкиданих по всьому ігровому світу.

Одне з великих досягнень гри полягає в тому, що ми можемо створювати сюжетні пригоди двома різними способами і, нарешті, вибрати, ким і як ми хочемо бути. Ми можемо бути хорошою людиною, або бути дуже балакучими і намагатися допомогти всім, чим можемо, або бути трохи більш черствими та використовувати свої навички, щоб зрештою втілити злодія та виконувати його роботу. Ми беремося У будь-якому випадку гра дає вам вибір бути хорошим чи поганим.

Очевидно, що ця функція повністю змінює гру, робить її дуже зручною для повторного відтворення та дозволяє нам випробувати різні кінцівки. Розробники створили фантастичний світ, наповнений різними персонажами і різними місцями в одному місті, але без масштабних пояснень, через що персонажі і місця не стають особливо зрозумілими і запам’ятовуються. Я хотів би, щоб усі сюжетні гілки різних NPC мали не тільки початок і кінець, але й після, щоб гравець міг повернутися на локацію, побачити наслідки своїх дій і, якщо можливо, обговорити їх з їх.. NPC – такі дрібниці дозволяють зануритися в гру.

Багато елементів ігрового процесу Whateverland будуть знайомі кожному, хто раніше грав у гру «вкажи та клацни», наприклад, головний герой переміщається по карті, розмовляє з NPC, досліджує об’єкти та свій інвентар. Наповнює його всіма видами навичок, а також вирішує багато міні-ігор. На щастя, гра пропонує широкий вибір головоломок/міні-ігор, які можна вирішити/виграти. Деякі з них було дуже весело робити, тоді як інші трохи нудніше. Серед них головоломки зі зломом були моїми улюбленими, і всі вони були дуже креативно розроблені та абсолютно різні. У нас було 4 інструменти, якими ми могли відкрити замкнений сейф, і виявити їх було дуже весело.

Я також хочу згадати міні-гру Bells and Bones, це покрокова баскетбольна міні-гра, де ми керуємо командою з 4 різних гравців, кожен зі своїм заклинанням, щоб зупинити команду суперника. Усі бої, окрім фінального, можна було пропустити, використовуючи кілька ватних кульок, які ми могли знайти під час огляду. Але я рекомендую грати хоча б для практики. Після того, як ви навчитеся грати, ви побачите, що ці бої, які можна пропускати, досить легко виграти, здебільшого тому, що ворожий ШІ такий тупий. Дивно, але в останньому вимушеному бою ворожий штучний інтелект, схоже, отримав кілька сірих клітинок, що може ускладнити перемогу, якщо ви не потренувалися заздалегідь.

Під час гри я постійно стикався з різними помилками та глюками, які заважали мені насолоджуватися ігровим процесом. Я не збираюся давати список, але я рекомендую вам ніколи не зберігати гру під час гри в головоломку/мінігру.

Зрештою, Whateverland має чудову фонову музику та намальовану вручну розповідь про пригоди, де гравці повинні знаходити предмети, щоб поговорити з NPC, і переходити в різні гілки за допомогою різних варіантів, що в даному випадку є стилем оповіді. Кілька кінцівок створюють різні міні-ігри та розгадування головоломок. Процес лінійної історії може вільно призначати шляхи та пошукові завдання. Загалом, ті, кому цікаво розшифрувати наратив, можуть спробувати цю гру.

8.5
6.5
7
7.5

Whateverland — це приємна пригодницька гра «вкажи й клацни», яка намагається залишатися оригінальною, де це можливо. Їй це вдається, особливо коли мова заходить про створення нетрадиційного світу, його правил, персонажів і логічних головоломок, які дають життя його монотонному ігровому процесу. На жаль, гра здається незавершеною, і перед її випуском можуть знадобитися деякі додаткові налаштування, тестування та виправлення помилок.

7.4