Перегляньте гру Chernobylite

Перегляньте гру Chernobylite

Чорнобиль-це досвід, пов’язаний з виживанням, пов’язаний з Чорнобильською ядерною катастрофою, який буде особливо цікавий для любителів таких ігор, як Сталкер.

На сьогоднішній день були створені різні ігри та твори, присвячені трагедії Чорнобильської атомної електростанції, деякі з яких були лише оповідачами самої події, а деякі були натхнені нею та її наслідками для розповіді іншої, навіть уявної історії. «Чорнобиль», створений Farm Studio 51, – ще одна з цих робіт, яка веде нас до забороненої зони поблизу Чорнобильської АЕС і супроводжує персонажа на ім’я Ігор. Перше, що ви відчуєте після кількох хвилин чорнобильського досвіду, – це атмосфера таких ігор, як серія Сталкер; Але чи може ця гра бути такою ж успішною, як Stacker та інші якісні приклади цього жанру?

Як уже згадувалося, Чорнобилець сприймає вибух на Чорнобильській АЕС як джерело натхнення для свого оповідання. Події гри відбуваються через кілька років після цього інциденту, і нам, у ролі персонажа на ім’я Ігор, доводиться шукати його зниклого нареченого, який якимось чином пов’язаний із цим інцидентом. Ігор не входить до заводу, який зараз перебуває під посиленою охороною, а потім, оселившись у таборі чи на базі в забороненій зоні поблизу Чорнобиля, намагається знайти спосіб покращитися та зміцнитися на цей раз. Знайдіть сили посадити і знайти відповіді на ваші запитання про свого нареченого.

Безперечно, історія є однією з головних визначних пам’яток Чорнобиля. Події гри починаються з певної та прямолінійної пригоди, в центрі якої Ігор намагається знайти свого нареченого, але з часом все стає складнішим і дивним; У тій мірі, в якій у свідомості аудиторії формується багато запитань, на які, на щастя, гра відповідає найкращим чином. У Студії 51 ми маємо справу з вигаданою історією про те, що після вибуху електростанції та в наступні роки речовина під назвою Чорнобиль вплинула на навколишню територію і відкрила для неї ноги дивних істот. Звичайно, ці істоти – не єдина загроза, і сили безпеки НАР постійно бродять по території, охороняючи завод.

Багато причин зібралося, щоб стати свідком дійсно детальної історії в грі. Одна з них – дуже хороша характеристика персонажів гри. Досліджуючи світ Чорнобиліта, ви зустрінетеся з різними людьми, і зрозуміло, що продюсерська група має план на всіх них, і кожен з них увійшов в історію гри як персонаж зі специфічними складнощами особистості. Деякі з цих персонажів – це персонажі, яких ви можете мати як своїх супутників у грі та разом виконувати місію входу на електростанцію, а деякі – це негативні персонажі в грі або загадкові люди, які глибоко заглиблюються у свою особистість та відкривають свої секрети. , Це настільки захоплююче, що ти хочеш долучитися до гри до кінця і знайти відповіді на свої запитання.

Важливіше, ніж дуже хороша характеристика персонажів, але вплив рішень гравця, як у взаємодії з цими людьми, так і в загальному розвитку ігрового оповідання. Творці «Чорнобиліту» приділяють велику увагу процесу прийняття рішень у грі, і таким чином ми стикаємось з ефектом, який ваш вибір формує та спричиняє за собою багато подій. Ці рішення та їх наслідки дуже розумно реалізовані в грі, і ви часто можете відчути, що, наприклад, це рішення, яке ви прийняли, не вплинуло на процес гри, але пізніше, з подальшим прогресом, ви знайдете його ефект десь, де здивувати вас. Ця функція призводить до нелінійного та насиченого сюрпризами розповіді в грі, і особливо, коли наслідки вибору покажуть себе, ви відчуєте солодке відчуття створення унікального та особливого досвіду для себе всією своєю істотою.

Крім того, обговорення прийняття рішень у грі врешті-решт призводить до закінчення гризання нігтів; Хоча ряд фінальних подій гри є фіксованими і відповідають на ваші запитання щодо цілей Ігоря, нехай і найнесподіванішим способом, але в кінці гри на багато подій впливають попередні рішення та вибір, зроблений вами у заключній частині. Вони відбудуться, і це і хороше значення повторення для гри, і ще один знак, що доводить, що творці ‌ наскільки добре гравець та його нахили до того, як гра просувалася в процесі гри, і все це лише штучний та поверхневий стан наслідки не були простими.

Все це і, звичайно, інші позитивні підходи, такі як надання можливості реконструювати минулі події та відповідати на запитання у їхній формі, або присутність загадкового персонажа на ім’я Чорний Сталкер, який виживає до кінця мотивації з’ясувати свою особу у плеєрі, спричинили Чорнобильця матиме чудову історію протягом усього; Загадкова історія, сповнена дрібних і великих деталей і супроводжується персонажами, що рішення гравця відіграють велику роль у взаємодії з ними та формуванні подій. Все це врешті -решт призводить до кінця, який на деякий час зайнятиме ваш розум, і, звичайно, ви будете мотивовані навіть спробувати повторити гру з різними рішеннями.

На початку тексту я згадував, що Чорнобиль на перший погляд дуже схожий на такі ігри, як Сталкер, і навіть з точки зору загальної атмосфери, ви можете знайти багато подібності між ним і такими творами, як Метро або Випадання. Farm Studio 51, однак, менш зосереджується на аспектах дій усіх цих ігор, і це швидше римована гра, у якій бій важливий, але механіка, пов’язана з грою, не враховується. Насправді творці намагалися поставити все, що очікується від апокаліптичної гри, з апокаліптичною атмосферою в Чорнобилі, і, звичайно, ця спроба мати все було трохи на шкоду грі, і гра іноді жертвувала якістю за кількість.

Після проходження вступної частини Ігор починає зі своєї бази, і гра встановлює для вас певну програму. Ви повинні прокидатися щоранку, а потім підійти до камери на верхньому поверсі бази, визначити свою щоденну місію та місію супроводжуючих персонажів, а потім увійти в ігровий світ і виконати цю місію. Спочатку ці місії, які поділяються на два типи історій та підмісій, є дуже привабливими. Залишати позаду справи, які дають вам нові підказки до історії чи побічні дії, такі як пошук їжі, ліків та боєприпасів – це веселий процес. Однак це задоволення триває лише протягом перших кількох днів, а після цього гра потрапляє у цикл, і вам доводиться робити те ж саме знову і знову; Хоча це трохи рідше в сюжетних місіях, це може бути трохи дратівливо, особливо в побічних заходах, і оскільки вам потрібні ресурси, щоб вижити для себе та своїх військ, через деякий час ви віддасте перевагу залишити цю діяльність лише військам Рекламуйте історію самостійно якомога швидше.

Незважаючи на цю проблему, Чорнобиль не зовсім потрапляє у повторюваний цикл і все ще має речі, які, окрім того, що роблять історію привабливою, роблять процес більш досвідченим та спонукають гравця завершити його. Одним з них є існування ігрової системи побудови. Ігор має пристрій, схожий на сканер, за допомогою якого можна досліджувати навколишнє середовище, шукати різноманітні джерела, від рослин до електронних та механічних предметів, під час навігації навколишнім середовищем або виконання місій. Ці предмети можна використовувати згодом у будівництві, наприклад, ви можете обладнати свою базу цікавим новим спорядженням, яке задовольнятиме війська або мати доступ до будівельних предметів, або переходити до будівництва зброї, броні та боєприпасів та предметів для відновлення здоров’я.

Ще одним важливим фактором у грі є ігровий процес та його битви. Цей розділ є одним із тих, у яких було більше роботи, і він міг би бути набагато кращим; Наприклад, різноманітність зброї в Чорнобилі дійсно невелика і не перевищує кількості навіть пальців. Однак однією з переваг битв є можливість просування в них у формі прихованості та дії. Дух, який страждає від вбивства людей, змушує гравця завжди розумно підходити до битв і триматися якнайдалі від переповненого битв, наскільки це можливо, і це дає битвам солодкий виклик. Звичайно, ступінь складності Чорнобильця можна регулювати, вибираючи різні компоненти, і особливо на вищих рівнях складності, битви є ще більш складними і дуже добре перевіряють гравця.

Прагнучи надати більше можливостей, у Чорнобилі також є ряд рольових елементів, які були реалізовані цікавим і творчим чином, особливо з точки зору підвищення характеру. Замість того, щоб використовувати такі речі, як дерева навичок, гра робить розвиток персонажа залежним від навичок навчання інших персонажів. Це дуже добре реалізовано в грі, а також робить ще важливішим належну взаємодію з іншими персонажами та додавання їх до команди.

Хоча Чорнобиль має прийнятну продуктивність з точки зору забезпечення стабільного досвіду, і гравець повинен постійно знати про стан Ігоря, і, наприклад, якщо ви занадто піддаєтесь впливу радіоактивного середовища, вам слід прийняти відповідні таблетки, але виготовлені Farm Studio 51, хоча він намагається знайти сенс, він також викликає страх, але в цьому не дуже успішний; По -перше, дизайн надприродних монстрів не такий страшний, і крім цього, гра взагалі не використовує необхідні елементи для ефекту жаху загалом, і, незважаючи на спроби в цій сфері, вона не досягає хороших результатів.

Звичайно, слабкість у тому, щоб бути страшним, не означає слабкість у створенні могутньої та впливової атмосфери; Хоча такі речі, як анімація, можуть бути не ідеальними, і з точки зору технічної якості ви можете побачити недоліки, такі як погана якість текстури, але чорнобиліт, завдяки своєму гарному графічному мистецтву та особливо використанню кольорів, які чудово зображують апокаліптичну атмосферу світу. І руїна має добру функцію. У грі ми бачимо різні погодні умови, і вони дуже добре забезпечені для створення холодної та спокійної атмосфери, яка ідеально підходить для загальної атмосфери гри, і, звичайно, гарне використання музики робить це відчуття більш барвистим .

В цілому, Чорнобиль є однією з тих ігор, де можна легко побачити та виявити низку слабких місць, але коли йдеться про загальне відчуття гри, можна сміливо сказати, що ми на стороні дійсно приємного ефекту. Гра працює дуже добре, особливо з точки зору розповіді детальної історії, яка формується рішеннями аудиторії, а інші її аспекти, незважаючи на свої слабкі сторони, ніколи не мають приємного смаку, а в гіршому випадку вони досить розтягнуті аудиторія до кінця. Тож якщо ви прихильник апокаліптичних ігор чи апокаліптичних творів загалом, Чорнобиліт – хороший та цінний варіант, досвід якого рекомендований.

8.8
7.9
8.2
7.8

Чорнобиліт зовсім не ідеальний ефект, але чому б і ні; З одного боку, гра розповідає дуже хорошу історію зі складними персонажами та чудовою розповіддю, яка, особливо формування багатьох подій та її закінчення, залежно від рішень глядачів, дає цікавий досвід чорнобильсько-орієнтованої історії. Крім того, хоча різні аспекти ігрового процесу іноді мають недоліки, такі як повторювані місії, але детальна система побудови та хороший підхід до гри для забезпечення елементів зусиль, щоб вижити та оновити персонажа, дозволили насолодитися загальним процесом та зануритися сам у світі став його апокаліпсисом. Загалом, особливо для любителів таких ігор, як серія Сталкер, Чорнобиль - чудовий варіант, про який ви ніколи не пошкодуєте.

8.2