Огляд Resident Evil Village

Огляд Resident Evil Village

Остання версія Resident Evil, за її сучасним та сучасним зовнішнім виглядом, також має хорошу вірність оригінальним корінням та атмосферою колекції.

Серія Resident Evil зазнала багатьох змін з моменту свого першого випуску і познайомила нас зі своїм світом зомбі, від вулиць Єнота -Сіті до села в Африці, до його власних пригод. На додаток до всіх основних і підверсій та онлайн-ігор, про які краще взагалі не говорити, основні та пронумеровані версії цієї гри досягли Resident Evil Village або Resident Evil 8 на найновішій станції. Гра є продовженням сьомої версії, і ми повинні побачити, наскільки успішним був Capcom у наданні хорошого досвіду Resident Evil у цій версії.

Перш ніж ми вирушимо в Resident Evil Village, нам потрібно згадати Resident Evil 7. Коли Capcom вперше представив гру, зміна кута камери від першої особи і навіть наявність абсолютно нового персонажа викликали суперечливі реакції у фанатів. Звичайно, ці реакції були абсолютно правильними; Тому що, коли ми говоримо про стару та глибоко вкорінену колекцію, прийняти її зміни спочатку буде непросто. Але справа в тому, що Resident Evil часто став незабутнім ефектом у цих змінах, і, мабуть, найкращим прикладом цього є Resident Evil 4, і після гри, як Resident Evil 6, стало зрозуміло, що потрібна ще одна зміна.

Resident Evil 7 все одно був випущений, і хоча це не був ідеальний досвід, він також мав певну надію; Capcom пропонував принаймні частину гри особливе відчуття Resident Evil, і хоча інша її частина була повторенням тих самих помилок минулого, загальний досвід роботи був таким, що можна було сподіватися на майбутнє. Тепер таке ж очікуване майбутнє прийшло у вигляді Resident Evil Village, і, як не дивно, творці цього разу більше зосередилися на тих самих аспектах попередньої версії та навіть попередніх іграх, які подобаються багатьом шанувальникам, і крім обговорення інтересів, підписання цієї колекції Вони є і цілком природно, що їх присутність також може допомогти покращити ігровий досвід.

Історія Resident Evil Village починається після подій попередньої версії. Зараз Ітан Вінтерс живе начебто мирним життям з Мією, його дружиною та донькою. Але цей мир не дуже тривалий, і, як ми багато разів бачили в трейлерах, однієї ночі з викраденням дочки Ітона все руйнується тим, хто цього не очікує. Цей інцидент відкриває Ітон до села, де смерть і нещастя можна побачити з першої ж зустрічі. Вся історія гри проста, і, поблукавши деякий час по селу та переживши деякі події, ми з’ясовуємо, що Ітан повинен спочатку піти до чотирьох персонажів з чотирьох різних сімей, щоб дістатися до дочки, і нарешті познайомитися з матір’ю Міранди, хто на вершині піраміди антагоніста. Це гра.

Але ця прямота історії не означає, що вона погана чи зовсім слабка; Оскільки Capcom представляє цю просту історію з гарним оповіданням, і що більш важливо, ігровий світ сповнений таємниць, таких як нотатки, які під час читання розкривають більше шарів історії, і особливо старі шанувальники серіалу, або навіть люди просто Вони зіграли в Resident Evil 7, і, прочитавши ці пости та приділивши увагу деталям, вони можуть отримати цінну інформацію про героїв чи те, як події цієї версії пов’язані з минулим.

Capcom також внесла в гру ряд чудових поворотів історії, які значно додають привабливості оповіді, і саме там, де ви найменше цього очікуєте, відбуваються речі, які можуть відповісти на багато ваших запитань. Зрештою, все зводиться до вражаючого, якісного оздоблення, яке є в кінцевому рахунку цінним для цієї версії та основою для наступної версії або навіть можливих версій. Але незважаючи на всі ці хороші риси, проблема в грі дуже поверхнева і проста, і це не що інше, як характеристика деяких негативних персонажів гри, особливо родини Дмитреськ (це ім’я вимовляється в грі персонажем за іронією долі У них було багато реклами на плечах гри, і це очікування цієї леді та її дочок значно зросло.

Що я маю на увазі під поверхневою характеристикою? Розумієте, коли ми говоримо про Resident Evil, ми не можемо забути це блискуче минуле гри в будь -якому аспекті, і однією з частин, в якій серіал завжди мав особливий блиск, було вступне повідомлення та спосіб використання антагоністів. Від знаменитого немезида Resident Evil 3 до Вескера та містера X та багатьох інших, вони або записані у нашій свідомості з їхньою роллю в історії та складністю надзвичайної особистості, або з їхньою сильною присутністю в процесі гри та з’ясування незабутні зустрічі. Але тепер повернемося до Resident Evil Village; У цій версії, чесно кажучи, хоча власна характеристика Ітана Вінтерса добре зроблена, і цей персонаж може відкрити місце в серці глядачів, але деякі особливо негативні персонажі просто здаються привабливими, сильними та небезпечними, а гра, як Він не повинен бути в змозі використати їх потенціал або перетворити протистояння з ними на досвід, який не здається поверхневим і незабутнім.

Щоб краще зрозуміти це, подумайте, наприклад, про те, що в передігрових шоу Capcom приділяв величезну увагу сім’ї Дмитра. Це підсвідомо породило очікування, що ми зіткнемося з особливими персонажами, які стануть катастрофою Джона Ітона в грі. Але на практиці відбувається те, що ми дуже швидко стикаємося з цими людьми в грі, а не ті частини, які слідкує за нами у стилі Леді Х, настільки складні та стресові, що навіть не борються з цим персонажем чи його дочками. Особливо це стосується трьох дівчат -леді, і боротьба з усіма трьома має абсолютно однакову процедуру, і ви можете подолати ці битви, просто виконавши два простих завдання та пряму стрільбу. Те ж саме стосується і самої Леді, і це навіть можна побачити в деяких наступних боях гри з босами, і без перебільшення можна сказати, що ваша найцікавіша боротьба з одним із старійшин чотирьох сімей – це боротьба з найменшою кількістю дії!

Але, незважаючи на це, Resident Evil Village має дійсно хороший ігровий процес в цілому і, найголовніше, дуже хороший ігровий баланс. Цей баланс бачиться, з одного боку, у відданості села корінню колекції та водночас його сучасності, а з іншого – усі аспекти ігрового процесу, від частин дії до розділів головоломки та навігації, однаково важливі. Наприклад, одна з найкращих особливостей цієї версії-заохочувати і навіть змушувати гравця орієнтуватися в середовищі, і у нас є дійсно добре зроблені частини гри, в яких для досягнення мети вам потрібно шукати середовища так само, як класичні версії та знайдіть потрібні предмети. Нарешті, подолайте провідну перешкоду.

Resident Evil Village, звичайно, по -різному оцінює ці тури; Незалежно від того, чи варто це знайти прихований предмет у навколишньому середовищі або зустріти мікроавтобус, з яким боротися зовсім необов’язково. Ця функція навіть є фактором, який спонукає гравця спробувати ще раз після закінчення гри і знайти те, що залишилося, і додає велику кількість повторів.

Точно так само, незважаючи на те, що ігрові головоломки не надто чудові, і у вас не виникло особливих проблем з їх вирішенням, але як тільки творці оцінили аспект гри -головоломки та розглянули для неї різні головоломки, вона цінна і допомагає багато, щоб завершити ігровий процес. Це дотримання принципів та підписів Resident Evil можна побачити навіть у екшн -іграх; Вороги в цій версії набагато різноманітніші, ніж Resident Evil 7, і кожен ворог, від ліканів до зомбі та літаючих істот, вимагає власного стилю бою. Але боротьба – це не завжди єдиний спосіб, і, як і старі версії, втеча часто може бути дуже ідеальним варіантом; Тим більше, що гра не дуже щедра у видачі боєприпасів, і дуже добре дає відчуття зусиль, щоб вижити таким чином, а також завдяки конструкції предмета, яка змушує вас виготовляти кожен предмет до того, як він цього потребує, враховуючи ресурси, про які Ви думаєте, і ці аспекти ще більш виражені на вищих ступенях складності.

Звичайно, Capcom все ще не забув, що дивне бажання та спрага створити повноцінні сценарії гри, а частково Resident Evil Village, стає досвідом Call of Duty, який, на щастя, настільки короткий і швидкоплинний, що його сукупність можна ігнорувати. !

До речі, не забудьмо згадати такі функції, як система управління запасами, натхненна четвертою версією, і особливо ігровий магазин, який сам по собі є подвійним стимулом піти далі в середовищі, щоб знайти цінні ресурси і перетворити їх на гроші, щоб купити предметів. Закінчивши Village, ви також можете перейти до режиму Mercenary, який, незважаючи на всеохоплюючу чарівність, пропонує дуже короткий та обмежений досвід, і нам, ймовірно, доведеться чекати, поки з часом буде додано більше середовищ.

Ну, якщо ми маємо загальний підсумок, ми сказали, що Resident Evil Village – це робота, яка розповідає хорошу історію, в центрі якої Ітан Вінтерс, і хоча вона має слабкі місця в характеристиці деяких басів, і це навіть вплинуло боротьба з ними, але в «Натомість» інші механіки ігрового процесу, будь то в областях дій та боротьби з ворогами, або у таких випадках, як розгадування головоломок та насолода від світу твору, роблять цей досвід приємним та дають чудовий сенс гри в робота, яка дійсно нагадує Resident Evil. Але ще одне питання, яке нам не слід забувати, – це ставлення гри до обговорення страху, що якщо ви запитаєте мою думку, у Resident Evil Village є дещо проблема ідентичності та невпевненість у цьому відношенні.

Точніше, у старих версіях особливий страх переважав цю колекцію; Страх опинитися у світі зомбі та темних вулицях міста Єнот або вузьких коридорах різних будівель, що іноді посилюється присутністю ворогів, таких як Немезіда. Коли Resident Evil 7 був випущений, Capcom зобразив відносно інший вид страху, на цей раз, заснований на правильному використанні перемичок або зосередженні на демонстрації насильства та протистоянні гравців з дикими істотами у стилі фільмів Slasher. Але проблема з Resident Evil 8 полягає в тому, що на практиці, за винятком кількох епізодів, які за іронією долі вважаються одними з найкращих моментів, як -от ляльковий спектакль, гра дуже стосується розпалювання паніки та залякування. , в кінцевому підсумку показують, наприклад, такий вид насильства, який не тільки не допомагає почуттю страху, який іноді навіть здається розкутим, або призводить до низки сцен переслідування, які навіть не такі напружені.

Звичайно, це почуття якось навмисне і взяте з рішення самих творців; Оскільки кілька днів тому було оголошено, що багато гравців скаржаться на рівень страху перед Resident Evil 7, і з цієї причини ми спостерігаємо більш м’який страх у Resident Evil 8. Подія, яка, якщо ви запитаєте мене, не має дуже хороших результатів у цьому аспекті гри, і, окрім дебатів про те, страшно це чи ні, Resident Evil Village насправді не визначився із відчуттям страху, і багато разів, хоча гра має свій потенціал, він сам потрапляє у своєрідний страх залякати аудиторію і не може досягти певної ідентичності в цьому плані. Але маючи це на увазі, дозвольте мені сказати, що Resident Evil Village все ще, мабуть, є найкращою версією серії від Resident Evil 4 до наших днів з точки зору атмосфери та атмосфери, і в цьому відношенні дуже схожа на мешканця. справжній.

Як тільки ви вперше заходите в село через дерева і бачите замок вдалині, ігровий простір нагадує більш темний і задушливий приклад Resident Evil 4, який, незважаючи на те, що натхненний простором цієї версії , має свою унікальну ідентичність. Цей ступінь атмосфери не тільки не зникає з плином часу, але й поступається місцем особняку з вузькими коридорами перед Дмитровим замком, який досі повністю вірний незабутньому середовищу класичних версій та його приємному вирішенню та розгадці головоломок. вони, м’яко кажучи, насолоджуються особняком Спенсера або відділом поліції міста Єнот.

Ця захоплююча атмосфера триває з силою до кінця гри, і зіткнувшись з кожною з чотирьох сімей гри, відбувається в різному та різноманітному просторі, який, чесно кажучи, має візуальний дизайн та ступінь атмосфери, і дуже Важливим моментом є зміна та різноманітність середовищ.З часом гра знову випливає з формули Resident Evil, яка, безумовно, буде цінна для стародавніх людей.

Щоб досягти такої атмосфери, Resident Evil Village використовує різні елементи, одним з найважливіших з яких є відмінна якість технічної та художньої графіки гри. Деталі середовищ, персонажів та ворогів у новій версії Resident Evil знаходяться на дуже високому рівні, а візуальні ефекти та, насамперед, освітлення зробили гру завжди здатною здивувати глядачів своєю візуальною красою. Посередині, принаймні у версії для ПК, все працює дуже гладко, і, крім однієї -двох сцен битви з кровожерливою леді -дівчиною, яка більше нагадує помилку з падінням кадру, все працює максимально гладко . Так само творці використовували музику, а особливо саундтреки, щоб покращити загальну атмосферу гри розумним, не перебільшеним способом, що викликає захоплення.

На закінчення, чесно кажучи, щоразу, коли виходить нова версія Resident Evil, я боюся, що Capcom знову робитиме щось своє з цього приводу. Але реальність така, що Resident Evil Village – це далеко не перебільшений приємний досвід як для літніх шанувальників серіалу, так і для нової аудиторії. Так; У грі все ще є ряд недоліків, таких як невпевненість у страху та слабкості в оплаті деяких її персонажів, але коли ви це відчуваєте, по -перше, весь ефект дійсно веселий і цінний, а по -друге, багато частин гри виглядають як ніщо інше, як версія From Resident Evil, яка, зокрема, ця функція була втрачена або згасла у багатьох версіях після четвертого епізоду. Тож якщо вам ця колекція трохи сподобається, вам неодмінно сподобається грати у Resident Evil Village.

9
8.9
8.3
7.8

Можливо, довгий час сучасна комбінація Resident Evil виглядала більше як парадокс і порушена формула. Але перші іскри відхилення цього твердження надійшли від Resident Evil 7, і тепер Resident Evil Village - це робота, яка доводить, що можна мати сучасний та сучасний досвід цієї колекції, водночас з її особливими підписами та особливостями, які мають зробили його таким популярним. Будьте послідовними. Остання версія Resident Evil, хоча їй не вдається знайти певну ідентичність для свого жанру жахів, а деякі її негативні персонажі не так яскраві, як реклама, яку вони мали, але з одного боку ми бачимо хорошу історію та інше що важливо, ігровий процес настільки цінний, що Бар пограв у Village і отримав задоволення. Відмінний баланс гри між захоплюючими діями та спокійнішими хвилинами, зосередженими на розгадуванні головоломок чи навіть серфінгу, а також атмосфера ступеня, яка є ідеальним поєднанням чудової графіки та звукових ефектів, робить Resident Evil Village грою, яку варто спробувати.

8.5