Огляд гри Molly Medusa: Queen of Spit

Огляд гри Molly Medusa: Queen of Spit

Коли розробники вкладають багато амбіцій у створення своїх ігор, вони повинні заздалегідь подумати про наслідки. Насправді існує тонка межа між амбіціями та надмірною самовпевненістю, яка значною мірою може призвести до провалу кінцевого продукту. З цієї причини, перш ніж вони захочуть використовувати нові та амбітні ідеї у створенні своїх ігор, вони повинні контролювати всі аспекти. Molly Medusa: Queen of Spit від розробника Neckbolt є головною жертвою такої проблеми, і кінцевий продукт не такий, як ми очікували. Хоча я дуже поважаю цю гру, я вважаю, що як похідна від The ​​Legend of Zelda: The Wind Waker, вона вважається невдалим і слабким проектом.

Представлення гри насправді є досить багатообіцяючим. Ви граєте за Молініке, також відому як Моллі. Він учень сварливого старого скульптора, який мріє стати кращим скульптором в історії і перевершити свого майстра. Його господар просить його принести йому новий набір інструментів, тому що він хоче здійснити свою мрію «перетворити камінь на живу істоту». Моллі зустрічає Цирцею, богиню-обманщик у грецькій міфології, на півдорозі, коли вона поспішає до торговця, щоб купити ці інструменти під час своєї простої місії.

Цирцея обіцяє Моллі, що виконає будь-яке її бажання, просячи її «перетворити плоть на камінь». В результаті зміни двох слів у бажанні свого господаря Моллі перетворюється на Медузу, перетворюючи всіх на своєму шляху в камінь. Тепер він намагається подолати це прокляття і показати Цирцеї, що він більше, ніж іграшка.

Розповідь про Molly Medusa: Queen of Spit розповідається якомога поспішніше. Моллі нічого не говорить про емоції чи почуття після отримання прокляття. Коли я потрапляю в інше місце, він починає розмовляти зі скелею (справжньою скелею, яку він знайшов по дорозі, яка нагадує мені Вілсона з фільму «Cast Away») і кидає весь сценарій гри в безлад. Потім він може схопити піщаний човен у сусіднього піщаного моряка і почати свою місію.

Тепер Моллі потрібно перетнути дюни за межами її маленького району, щоб зняти прокляття Цирцеї. Цей розділ разом із художнім стилем гри має на меті дати гравцям найкращі враження від The ​​Legend of Zelda: The Wind Waker. На цьому вплив The Legend of Zelda не закінчується. Моллі доведеться подорожувати кількома підземеллями, у кожному з яких є своя карта, бос і важливі предмети, які потрібно отримати.

Molly Medusa: Queen of Spit базується на незвичайній передумові. На мій погляд, найбільш інноваційною ігровою особливістю цієї гри є механіка Gravity-Bending, завдяки якій він може ходити по стінах і стелях і таким чином вирішувати головоломки. Візуально він базується на Wind Waker і дуже нагадує його, хоча акцент робиться виключно на розгадуванні головоломок, а не на бою. Більшість головоломок досить прості та зосереджені на використанні останнього знайденого об’єкта або незвичайної здатності Моллі ходити по стінах і стелі для прогресу. Хоча фокус на головоломках здається привабливим, гра сповнена проблем.

Не зрозумійте мене неправильно: мені подобається ця грецька гра Zelda. За винятком повторюваної музики, графічний дизайн привабливий, а звуковий відділ чудово виконує свою роботу. У грі багато озвучення, і хоча якість запису в кращому випадку лише посередня, самі виступи чудові. З деякими гітарними треками, які перемежовуються старовинними інструментами, музика швидко стає посередньою. Моллі Медуза отримує більше ніж прийнятні оцінки за художній дизайн, і, на жаль, на цьому похвала закінчується.

Основна проблема полягає в загальному геймплеї та виконанні. Простіше кажучи, це катастрофа. Наприклад, виявлення зіткнень об’єктів досить хитке і нагадує мені ранні 3D-ігри, коли поняття мобільності та зіткнення були ще в зародковому стані. Ця проблема також очевидна у фінальній битві, оскільки основою для перемоги над ним є трюк зі згинанням сили тяжіння, якому важко протистояти і який не працює логічно.

Хоча ми розсудливо ставимося до цього, стара жінка в першому селі з чотирма мечами розповість вам про зброю, яку ви можете отримати, якщо у вас є 30 монет. Я був здивований, виявивши, що я не міг збирати монети або отримати будь-яку зброю під час гри, що змусило мене подумати: “Чому ця розмова тут?” Проблеми з камерою також додають розчарування. Елементи керування камерою можуть буквально дратувати, особливо під час використання механізму гравітації.

На завершення можна сказати, що Molly Medusa: Queen of Spit вважається найамбітнішим проектом розробників, який можна було б похвалити, але через велику кількість проблем він не може бути наданий усім гравцям. , рекомендовано. Занадто великі амбіції поставили розробників у багато обмежень і зробили цю гру дуже слабкою імітацією успішної назви The Wind Waker.

5.5
4
4.5
4.5

Molly Medusa: Queen of Spit — одна з тих ігор, де ви можете побачити та навіть оцінити амбіційність загального дизайну, але це підводять дрібні деталі реалізації. Ви починаєте як незадоволений учень, відправлений на безглузду місію без сюжету через підземелля. З цього моменту гра нагадує пригодницьке розгадування головоломок, коли Моллі може ходити по стінах або стелі (хоча іноді їй також доводиться перетворювати речі на камінь), щоб пройти через різноманітні храми. Проблема полягає в тому, що елементи керування безцільні та непослідовні, а відсутність кращого способу керування камерою погіршує ситуацію. На жаль, лише хорошої естетики, візуально привабливого стилю графіки та озвучення недостатньо, щоб витягнути вас із халепи та проблем із ігровим процесом.

4.6