Огляд гри The Rogue Prince of Persia

Огляд гри The Rogue Prince of Persia

Незважаючи на те, що з моменту розробки гри Prince of Persia: The Lost Crown минуло лише півроку, компанія Ubisoft підтвердила випуск нової частини цієї серії ігор під назвою The Rogue Prince of Persia, опублікувавши дивовижний трейлер, і що цікаво: що студія Evil Empire, один із творців пакету доповнень Castlevania для Dead Cells, взялася за створення гри. Як величезний фанат Dead Cells, яку я вчора знову придбав для своєї Steam Deck, я був радий спробувати те, що придумав розробник Evil Empire для цієї нової гри.

Ця гра не є, як очікувалося, Dead Cells з паркуром. Натомість розробник Evil Empire створив набагато більш унікальну гру з сильним акцентом на акробатиці та більш тонких боях. Тут принц вразливий і може швидко загинути навіть на початку бігу, тому потрібно ретельно планувати свій підхід до кожного бою. Це нова зміна в порівнянні з іншими іграми цього жанру. Рівні лінійні, а не в стилі Metroidvania, але це додає загального враження. Візуальні ефекти гри приголомшливі, а елементи керування чутливі. Я грав на своєму комп’ютері, де це виглядає досить круто, але я думаю, що це буде опорою Steam Deck на довгі роки.

В історії The Rogue Prince Of Persia ви повернетесь у ролі знаменитого принца, який прагне врятувати королівство після вторгнення армії гунів, зокрема завдяки йому. У цій новій версії головний герой опиняється в катастрофічній ситуації, за яку він частково відповідальний. Гуни знаходяться на перських кордонах, і план нападу принца знову відкидається його батьком, який вважає його занадто недосвідченим і нерозсудливим. Зіткнувшись з відмовою батька, принц вирішує захищати свій народ поодинці, але, прибувши до табору гунів, він з подивом виявляє їхнє вміння використовувати руйнівну шаманську магію.

Розповідна частина гри фактично розвивається разом з головним героєм, дозволяючи гравцеві відкривати більше елементів історії та ігрового світу з кожним новим квестом, якщо у нього є достатньо часу для дослідження кожного біому. У версії раннього доступу The Rogue Prince Of Persia загалом шість біомів, два з яких приховані за документами, які принц повинен знайти на рівнях.

З точки зору ігрового процесу, все, що нам сподобалося в Dead Cells, є в The Rogue Prince Of Persia. Постійні скрині зі здобиччю, призначені для надання найцікавішої зброї, створення процедурних середовищ, торговці для надання послуг з оновлення обладнання, приховані зони, які пропонують надзвичайно складні випробування в обмін на дорогоцінні скарби, дві внутрішньоігрові валюти для тимчасових оновлень або перестановок обладнання, повноваження, що покращують різноманітні здібності героя та система заклинань, призначених для надання ряду пасивних здібностей, призначених для завдання більшої шкоди ворогам або для зміцнення принца.

Оскільки ця гра є схожою на шахраїв, відчуття бажання спробувати ще раз після смерті точно є, і через це ви часто помираєте. У грі буде багато непрохідних областей і головоломок, які ви не зможете вирішити або пройти спочатку, а з часом і невдачами в багатьох петлях ви нарешті придбаєте необхідні можливості для вирішення цих перешкод. Звичайно, основна увага гри зосереджена на бою, під час якого ви можете вільно битися зі своїми ворогами, використовуючи легкі та важкі удари та Парування. Але що робить гру унікальною, так це те, як ви можете виконувати рухи паркуру на додаток до бою. Wall Running — це одна з базових функцій гри, яка дозволяє проходити через непрохідні ділянки та збільшувати швидкість гри. Принц має у своєму розпорядженні різноманітну зброю: від маленьких клинків і кинджалів для швидких атак до важких списів, які дозволяють повільно наносити більш смертельні удари, знаючи, що кожна зброя має комбо-атаку та особливу силу.

Художній напрямок The Rogue Prince Of Persia буде найбільш обговорюваним з усіх аспектів. Чи то через графічний стиль, який виглядає як анімовані ієрогліфи, чи то через кольорову палітру, яка здається монотонною, чи через те, що у принца фіолетова шкіра, напевно багато гравців не оцінять дивний стиль, обраний Імперією Зла Проте музика чудова, атмосфера підсилюється грою перської та гунської культури, і це дуже очевидно в музиці, як людина, яка подорожувала Близькому Сходу, я можу повністю відчути цю пристрасть, і тільки це мені подобається.
З технічної сторони, враховуючи, наскільки легкою є назва, хоч як все гладко, гру все ще потрібно трохи попрацювати з точки зору оптимізації. Часто під час завантаження елементів у різних регіонах ви відчуваєте значні затримки, а також серйозні падіння частоти кадрів на екранах завантаження. Нічого серйозного, але зрозуміло, що розробники все одно потребують зусиль.
Зрештою, цілком природно, що The Rogue Prince of Persia не буде підтримано в кінці цього аналізу, з іншого боку, хоча новий продукт Evil Empire вже представлений з довгим життям і з точки зору змісту , йому ще попереду. Він залишається в ранньому доступі до його випуску. Однак це не виключає того, що новий шахрай від сценаристів Dead Cells є переконливим у незліченних аспектах, створюючи ідеальне поєднання бойовиків і шахрайських платформерів, які можуть наблизити цей жанр навіть до тих, хто ніколи ним не користувався. Тепер єдине, що залишається, це побачити, як ця назва досягне своєї остаточної форми та чи зможе вона зберегти високу якість свого вмісту в найближчі місяці. Крім того, як гра з достроковим доступом, я виявив, що вона добре оптимізована. Існують покращення, які можна зробити тут і там, але я не можу дочекатися, щоб побачити, що ще Імперія Зла підготувала для щотижневих оновлень.

7.5
7.5
8
8.5

"The Rogue Prince of Persia" пропонує новий погляд на жанр roguelike з унікальними елементами, веселим геймплеєм і чудовою музикою. Навіть бої та рухи здаються інтенсивними, саундтрек фантастичний, а художній стиль справді чудовий. Просто в цьому режимі раннього доступу я хотів би бачити більше зброї та, можливо, збільшений огляд карти, як у нас у Dead Cells, який показує, як локації з’єднуються. Я витратив сотні годин на такі ігри, як Dead Cells і Rogue Legacy, і ця гра приносить таке ж задоволення.

7.9