Огляд гри Violet Wisteria

Огляд гри Violet Wisteria

Ігри-платформери 90-х колись вважалися одними з найвідоміших відеорозваг, які, звичайно, мали складний геймплей. Єдиним способом досягти успіху в цих іграх було покладатися на навички, набуті з часом, і вони викликали у глядачів масу захоплення. Violet Wisteria — це велика шана деяким японським стилям фентезі-платформерів 80-х і 90-х років, явно натхненних класичними назвами жанру, такими як Валіс і Алісія Драгун. Ви можете спочатку подумати, що ця гра не може запропонувати нічого нового і містить ті ж загальні елементи кліше свого жанру, але я повинен сказати, що це амбітний продукт, який містить багато інновацій, але, ймовірно, підходить не всім не може задовольнити більшість із них.

У Violet Wisteria ви керуєте персонажем Вістерією Асагірі, яка подорожує фантастичним царством і має завдання зірвати змови зловісного чаклуна Маскандеса. На своєму шляху він зустрічає незліченну кількість ворогів і перешкод, і щоб їх подолати, він повинен використовувати інноваційний механізм підбору кольорів. Цю нову функцію можна порівняти з грою в камінь, папір і ножиці, за винятком того, що тут символи замінені трьома кольорами: червоним, синім і білим.

Геймплей Violet Wisteria загалом досить складний, і більшість ворогів можна перемогти лише за допомогою їх кольору, якщо ви атакуєте іншим, вас відштовхнуть. Неправильний запис може легко знищити вас через це. Мені сподобалася гра, але я думаю, що система атаки стримує її, а не покращує.

Механіка кольору – це те, що, ймовірно, буде неприємно для деяких глядачів, і, звичайно, те, як вона використовувалася в грі, не було природним. Ви повинні атакувати ворогів протилежним кольором (червоно-синій/синьо-червоний/червоно-білий), щоб перемогти їх і набігати на них тим же кольором. Механіка стрибків широко використовується, але я зазвичай не розглядаю механіку кольорів з однієї причини: кольори ворогів не є фіксованими, тобто вороги не зовсім зрозумілі, який колір вони мають на увазі. Наприклад, деякі частини тіла ворогів мають однаковий колір, а інші – інший, це може викликати певну плутанину.

Подібним чином, щоразу, коли ви починаєте свій біг, вороги матимуть різний колір слабкості. Ті самі вороги з’являються в тих самих місцях, але їх колір слабкості змінюється. Це робить гру нудною та нецікавою, тому що ніколи не знаєш, чого чекати. Загалом непогано, але тут це змусило мене повторити перший рівень кілька разів.

Якби натомість різні вороги завжди мали однаковий колір, проблема вивчення сцени мала б значення. Я втратив багато свого життя, щоб не лише запам’ятати, яким кольором атакувати, але й нагадати собі, щоб колір ворога відповідав кольору ворога, щоб стрибнути на платформу. Насправді досить заплутано атакувати ворогів протилежним кольором, тому що ми визначаємо тип ворога, потім колір, а потім слабкість. Цей механізм відповідності кольорів, у свою чергу, збільшує складність ігрового процесу Violet Wisteria, оскільки у вас обмежена кількість здоров’я, залишаючи мало місця для помилок під час стрибків з платформ. Боси також досить складні і, звичайно, значною мірою сповільнюють ваш прогрес.

Загалом, Violet Wisteria — непогана гра, у ній, безперечно, є якийсь шарм, однак механіка кольору підірвала моє задоволення, і я не думаю, що назва мене зараз дуже цікавить. Однак якщо вам потрібен складний бойовик-платформер у стилі ранніх ігор SNES/Super Famicom, ця гра для вас.

Гра натхненна іграми Valis, але має власну унікальну родзинку, і хоча вона, можливо, не для всіх, це дуже весело, якщо ви любите цей жанр. Ви можете сказати, що багато пристрасті вкладено в те, щоб це відчуло справжній досвід того часу. Мені подобається, що є варіанти сканування та кольору, щоб зробити його світлішим.

8
7
7.5
8

Violet Wisteria — це платформер у стилі 90-х з унікальною бойовою системою, схожою на серію Valis, що створює дуже складний геймплей. Його механізм зміни кольору має суперечливу функцію, тому деяким гравцям може бути дещо складно вивчити його та оволодіти ним. Однак у ньому є сильний виклик і хороша музика, а битви з босами пройшли добре. Зрештою, я рекомендую цю гру гравцям, які хочуть відчути виклик класичних і ретро-платформерів, оскільки вона може багато чого запропонувати.

7.6